Kampreferat: FCK vs. Brø

Solen skinnede dejligt over Frederiksberg denne sene tirsdag eftermiddag, hvor Byens Hold havde arrangeret en træningskamp mod Brønshøjs 1. divisionshold - eller Betsafe Liga-hold, som det hedder nu - og mens Ariël Jacobs primært ønskede at give spilletid til dem, der ikke har optrådt så meget på førsteholdet, stillede "hvepsene" i noget nær stærkeste opstilling.

På FCK-mandskabet samlede interessen sig nok i særlig grad omkring Michael Jakobsen, der fik sin uofficielle debut i det centrale forsvar, hvor han i øvrigt optrådte med nr. 15 på ryggen. Desuden var Thomas Delaney i aktion for første gang siden den knæskade, han pådrog sig i Lyngby den 1. april, og som har holdt ham ude siden.

Der var ganske pænt fremmøde omkring bane 2 på Jens Jessens Vej, og flertallet har nok været fra Brønshøj, der har indlet Betsafe-ligaen med 3 uafgjorte og 1 nederlag og således endnu ikke helt har levet op til sidste sæsons flotte 5. plads. Men de sort-gule indlede i vanlig aggressiv og pågående stil og var opsatte på at levere varen. Det var dog løverne, der fik kampens første store mulighed, da Pape Pate Diouf strøg af sted i højre side og fandt Mos inde foran, men nordmanden firsttimede bolden tæt forbi den ene opstander.

Forinden havde Brønshøj haft et udmærket langskud, som Kim Christensen tog sig af, og de var også nærgående efter godt et kvarter med et hovedstød, der gik lige over mål.

Omkring den halve time fik gæsternes Mark Leth Pedersen bolden i netmaskerne, men var forinden vinket klart offside. Offside var der til gengæld ikke på Mos, da han små 10 minutter før pausen fik en fik stikning i dybden fra Diouf efter godt forarbejde af Christoffer Remmer, men Claes Holm-Nielsen i Brønshøj-målet gik godt og fik pareret, da 7'eren ellers var helt alene igennem.

Brønshøj kunne også have scoret inden pausen, da et indlæg fra Valun Ljuti fandt eks-FCK'eren Tim Risvig i feltet, men han ramte ikke bolden på den ellers glimrende mulighed.

I pausen udgik Pape Paté Diouf til fordel for Peter Larsson, hvilket medførte nogle rokeringer, så Gamboa gik op på højre midtbane og Remmer ud på højre back, så Larsson kunne indtage sin sædvanlige plads i det centrale forsvar ved siden af Michael Jakobsen, der i øvrigt leverede en solid indsats i dag, hvor det primært bare handlede om at få spilleminutter i benene.

Absalonsen flugtede over på et indlæg fra Gamboa efter 6 minutters spil, og minutter efter var Jimmy Mayasi - der har en fortid i bl.a. AC Horsens - på spil i den anden ende med et giftigt hug, der gik lige over mål.

I den afvekslende og ganske underholdende affære var Brønshøj lidt efter tæt på et selvmål, da et kvikt opspil i højre side mellem Gamboa, Absalonsen og Remmer endte med, at sidstnævnte slog et indlæg tæt ind under mål, som voldte forsvaret lidt problemer. Absalonsen fulgte op med et godt skudforsøg, inden Remmer i det 55. minut ramte overkanten af overliggeren med et langskud.

Så var det Brønshøjs tur, og Emil Berggren fik en pænt stor chance efter et kvarters tid af 2. halvleg, men fik ikke ordentligt træf på bolden, og Kim Christensen sørgede for at det stadig stod 0-0.

Med ca. 20 minutter igen begyndte løverne planmæssigt at skifte mere ud, og først satte Thomas Delaney sig ud på bænken og blev afløst af Mikkel Wohlgemuth, og lidt efter var det Michael Jakobsens tur til at hvile sig, og Sebastian Krogdahl kom på banen i stedet. Han gik op i angrebet, så Absalonsen trak ned på højre midt, Remmer ind på den centrale midtbane, og Gamboa tilbage på højre back.

Forinden havde Mark Leth Pedersen ramt ydersiden af stolpen for Brønshøj, men tættere kom ingen af holdene før i slutminutterne, da hjemmeholdet var tæt på at snuppe sejren. Først sendte Sebastian Krogdahl bolden tæt forbi mål på et oplæg fra Gamboa, og til sidst nåede Abdellaoue også at få en udmærket mulighed i højre side af feltet, men sendte bolden i sidenettet.

Hvis man endelig skal evaluere resultatet, var uafgjort nok i orden, men skulle kampen have haft en vinder, hælder vi mest til at Brønshøj havde fortjent den efter en god og energisk præstation, hvor de gjorde deres til, at det blev en værdifuld træningskamp.