Stort skridt mod Pokalfinalen

Kun "genvalg" til Sionko og Hjalte
Der var som ventet skiftet ud på en hel del pladser siden mandagens SAS Liga-opgør mod Vejle – faktisk hele 9, idet kun Sionko og Hjalte Nørregaard var gengangere. Det betød dog ikke, at det vrimlede med reserver og U19-spillere, for hele startopstillingen bestod stadig af erfarne førsteholdsspillere med betydelig national og international rutine. Svenske Johan Wiland fik sin officielle debut efter hans ankomst fra Elfsborg i vinterpausen, og han blev dermed den 17. keeper nr. 17, der vogtede målet i en officiel FCK-kamp.

Det var også helt efter bogen, at han ikke ville blive sat på de helt store prøver i opgøret mod de nordvestlige danmarksseriespillere, som på forhånd fortjente al mulig respekt for at have spillet sig helt frem til semifinalerne og undervejs elimineret hold som SønderjyskE og AC Horsens. De lokale helte blev da også flot bakket op af et talstærkt og lokalpatriotisk hjemmepublikum, der vel ikke er set større siden spillere som Benno Larsen, Niels Tune og Allan Hansen udgjorde holdets rygrad i storhedstiden i midten af 70’erne. Dengang trak man også tilskuere i et antal, som mangen en SAS Liga-klub nok ville misunde dem i dag.

Forskellen på Danmarksserien og SAS Ligaen fornægtede sig naturligvis ikke, men vestsjællænderne var overraskende fint med i store dele af de første 45 minutter, hvor gæsterne alt for ofte savnede tempo og gennembrudskraft. Nordvests keeper Lasse Sømmergaard gjorde også sit til at holde sin klub inde i kampen, og allerede efter en halv snes minutter var han fremme med den første af flere store redninger, da han parerede et godt hug fra N’Doye.

Efter et kvarters spil var han igen på tæerne, da Vingaard fyrede af fra kanten af feltet, og da samme Vingaard kort efter snød Sømmergaard med et lob fra distancen, så dalede bolden ned uden for målrammen. Selv om Nordvest rent offensivt ikke havde været i nærheden af at true Johan Wiland i den anden ende, så var de fint med i kampen og levede på høj gejst og fysisk styrke i duellerne.

Niclas åbnede scoringen
Man skulle således helt hen til det 32. minut, før overmagten fandt vejen til netmaskerne. N’Doye blev hægtet i feltet, og Michael Svendsen pegede fluks på pletten og gav dermed Nordstrand chancen for at åbne ballet. Men igen viste Sømmergaard klassen og gik til den rigtige side og parerede Nordstrands forsøg. Dagens anfører Niclas Jensen var dog hurtigt fremme og kunne sparke bolden i netmaskerne med sin første FCK-scoring siden det legendariske frisparksmål, der sendte Ajax ud af UEFA Cup'en i 2001… Det blev dog ikke signalet til den helt store offensiv, om end københavnerne klart beholdt et markant overtag halvlegen ud.

Fra 2. halvlegs start kom Danni Jensen ind på højre back i stedet for Kvist, der blev rykket frem på højre midtbane, mens Sionko satte sig ud på bænken, hvor Flemming Østergaard i dagens anledning havde taget plads. Men dermed blev der plads til en enkelt tilskuer mere på de tæt besatte tilskuerpladser, der i alt husede 6.132 denne fine, men efterhånden halvkølige aprilaften.

Og det var gæsternes fans, der fik mest at varme sig på i 2 .halvleg, især i det 53. minut, hvor Hjalte hamrede et langskud fra ca. 25 meter op i det ene målhjørne efter at Thomas Kristensen havde lagt den til rette for ham.

Nordvest fik chancen...
Efter knap en time begyndte de første kramper at melde sig hos hjemmeholdets spillere, og 3-0-målet hang i luften, da først Nordstrand og siden Hjalte var fri til skud, men begge gange blev de pareret af Sømmergaard, der efterhånden lignede en ubestridt Man-of-the-match.

Hans kollega i den anden ende af banen fik dog også lejlighed til at vise sin klasse, da Nordvest fik tilkendt et noget tyndt straffe af Michael Svendsen, men også denne gang tabte skytten duellen til keeperen. Synderen var Erdogan Aslan, der tilmed bankede returbolden himmelhøjt over mål på noget, der næsten var en endnu større chance end straffesparket.

Dagens anden FCK-debutant blev den talentfulde Thomas Delaney, der afløste Hjalte på den centrale midtbane, og man kunne have undt ham en scoring, da han efter få minutter hamrede en afslutning på den opstander, da Nordstrand spillede ham fint fri i højre side af feltet. Lidt efter stod samme stolpe i vejen for et forrygende langskud fra Vingaard, der også fik jeres udsendte til at gribe ned i floskelskuffen efter ”fortjent en bedre skæbne”.

Til sidst slap kræfterne op...
3-0 blev det dog med 7 minutter igen, da Sømmergaard for en gangs skyld kom for sent ud og lidt klodset nedlagde Nordstrand, som dog forinden nåede at spillede N’Doye totalt fri foran tomt mål.

Mens N’Doye blev hyldet sin scoring, måtte keeperen indkassere et gult kort fra Svendsen. Mod slutningen var der ikke flere kræfter tilbage hos de tapre vestsjællændere, og det kunne være blevet til både 5, 6 og 7 mål – men blev kun til det fjerde og sidste, som N’Doye sparkede ind i slutminutterne.

Returkampen bliver naturligvis en formalitet, men man under Nordvest-spillerne den oplevelse det må være at optræde i Danmarks nationalarena efter et vaskeægte pokaleventyr.