Klar sejr i Nørreskoven

Rodet indledning efter en god chance til hver side
Byens Hold havde Libor Sionko med fra start for første gang i SAS Liga-sammenhæng siden Randers-kampen, mens William Kvist tog plads på bænken. Ellers var det samme hold, som har haft så stor succes i både den hjemlige liga og UEFA Cup’en.

Netop Sionko var meget tæt på at blive noteret for en assist efter mindre end to minutter, da han blev sendt til baglinien af Hutchinson og fandt Santin inde foran, men brasilianeren snittede bolden lige uden om modsatte stolpe. Allerede minuttet efter brændte det på i den anden ende, da Brian Nielsen kom på skudhold i venstre side af feltet, men Jesper Christiansen sørgede med en fodparade for, at de tilskuere, der endnu ikke var kommet på plads på stadion, ikke blev snydt for en scoring.

Disse to gode forsøg kunne have været startskuddet til en underholdende og afvekslende affære, men sådan skulle det ikke gå. Det blev mere rodet end kønt i det første kvarters tid, men det var gæsterne, der var tættest på, da Nordstrand var lige ved at skovle bolden ind fra nært hold, efter Zanka havde headet et Sionko-indlæg ned til ham.

Ellers hæftede man sig mest ved et utal af fejlafleveringer, især fra hjemmeholdet, men københavnerne var nu heller ikke helt overbevisende i den første snes minutter. Men så begyndte man så småt at komme frem over kanterne, og især var der flere gode raids langs højrekanten fra Pospech og Sionko. Santin var ved at profitere af et par giftige indlæg, men selv om han gjorde en stærk figur i luftrummet, var han oppe mod et par høje centerforsvarere i Zivkovic og Priske.

Santin tæt på, inden Sionko åbnede scoringen
Til gengæld var der ingen, der kunne fange ham langs jorden, når han først satte tempo, og det gjorde han især i det 28. minut. Helt oppe fra midten susede han ned langs venstrekanten med bolden klistret til støvlerne, trak ind i feltet, sendte en forsvarer på halen og var centimeter fra at sende den mellem benene på Jimmy Nielsen, som dog i sidste øjeblik fik afværget.

Men bortset fra denne fremragende enkeltmandspræstation kom gæsterne ikke frem til alverden indtil der manglede 10 minutter af halvlegen. Så gik det pludselig stærkt, og bolden gik lynhurtigt fra Thomas Kristensen op til Nordstrand, videre til Hutch som lagde den ud til en fri Sionko i højre side af feltet, og han sparkede den præcist i netmaskerne med et fladt skud i det lange hjørne.

Fem minutter senere var Nordstrand tæt på at øge, da han firsttimede et indlæg fra Sionko lige over mål. Uden for alvor at have truet københavnerne havde Vejle indtil da været ganske godt med i spillet, men efter målet ændrede kampen fuldstændig karakter, og resten af kampen var der stor klasseforskel.

Kort efter pausen nåede Lawal dog at prikke bolden under Jesper Christiansen efter en stikning fra Brian Nielsen, men bolden gik i sidenettet. Lawal lå alene fremme i en 4-5-1-formation, hvor Røll skulle støde med frem fra midtbanen, men det var svære betingelser over for en solid og fejlfri FCK-bagkæde.

Københavnerne trak fra
Efter 54 minutter afdriblede Hutchinson - der bare blev bedre og bedre som kampen skred frem - 3-4 mand og spillede Santin helt fri i højre side, men han chippede den lige forbi modsatte stolpe i god position. Minuttet efter blev kampen definitivt afgjort, da Nordstrand fik et indkast fra Wendt midt på Vejles banehalvdel. Han trak hurtigt forbi sin modstander, så op og trykkede af fra 25 meter, hvorefter bolden susede ind ved den ene stolpe uden for Jimmy Nielsens rækkevidde.

Der blev efterhånden mere og mere plads til kontraangreb, og Vejle-forsvaret hjalp også til et par gange med fejlafleveringer, som let kunne have kostet flere baglænsmål, men to måls-føringen holdt stadig, da kampen gik ind i de sidste 10 minutter.

På det tidspunkt havde William Kvist afløst Nordstrand, mens Hutchinson var gået op i angrebet, og med 7-8 minutter igen dirigerede Vejle Bora Zivkovic op i angrebet i et sidste forsøg på at vende slagets gang. Ståle svarede igen ved at bede TK holde et vågent øje med ham, og eks-FCK-stopperen kom ikke rigtigt frem til noget.

Oscar Wendt på tavlen og debut til Danni Jensen
Vejle-satsningen gav i stedet yderligere plads nede bagved, og et par minutter før tid indskrev Oscar Wendt sig i historiebøgerne, da han i to forsøg fik bolden i nettet til sin første scoring i FCK-trøjen, siden han kom fra IFK Göteborg for halvandet år siden. Hutch iscenesatte angrebet, da han sendte Sionko til baglinien i højre side, og via en Vejle-fod endte bolden hos Oscar, som måtte se Jimmy Nielsen hive en klasseredning frem på sit første forsøg. Men i anden omgang sad den der, selv om en forsvarer var tæt på at komme i vejen.

Danni Jensen fik lov at spille de 3 tillægsminutter i stedet for Pospech og blev dermed noteret for sin SAS Liga-debut, men da var kampen for længst afgjort og det pænt store hjemmepublikum allerede ved at forlade stadion. Men nede i det velbesøgte FCK-fanafsnit var humøret højt, og der var også tid til at sende en ”én 32-der er kun én 32”-hilsen til TV2 Sports populære studievært.

Sejren sender løverne tilbage på 2. pladsen i tabellen, nu kun ét point efter OB, der har tabt til de to andre tophold, FCM og Brøndby, og som selv gæster PARKEN om et par uger. Næste FCK-kamp er dog i Horsens om 12 dage efter endnu en landskamppause.