Kampreferat: FCK vs. Næs

Søndag klokken 12.00 blev der endnu engang fløjtet op til træningskamp med Byens Hold. Denne gang var topholdet fra 2. division, Næstved, blevet spurgt om de havde lyst til at møde de danske mestre.

Og det havde Næstved lyst til, hvilket også kunne ses fra første fløjt. F.C. København sad hårdt på spillet fra bolden var givet op, men de grønblusede viste en fantastisk fighterevne, hvilket medførte at det ikke endte i en massakre efter de første 45 minutter.

For det kunne sagtens være gået helt galt for Næstved. Bisgaard, Møller, Bergvold, Bech, Tobiasen og Silberbauer kunne alle have lavet et eller flere mål hver, men enten stod målmanden i vejen eller også kom der et Næstvedben ind foran i sidste øjeblik eller også blev der skudt ved siden af. I den anden ende skete der intet undtagen en enkelt gang, hvor Albrechtsen gik fejl af bolden, hvilket første til en friløber. Her viste Kihlstedt dog klassen og parrerede bolden.

0-0 efter de første 45 minutter var selvfølgelig skuffende, men de godt 600 tilskuere var formentlig overbevist om at det bare var et spørgsmål om tid før Næstved-drengene gik kolde og F.C. København slog til.

Fra anden halvlegs start så formationen således ud: Balázs Rabóczki - Ole Tobiasen, Bo Svensson, Martin Albrechtsen, Peter Christiansen - Morten Bisgaard, Michael Silberbauer, Hjalte Nørregaard. Martin Bergvold - Jesper Bech, Álvaro Santos.

De fem minutters pause som man havde valgt at tage, så ud til at gavne de danske mestre mest. På fire minutter formåede F.C. København nemlig at bringe sig foran 3-0 på mål af Bisgaard, Christiansen og Bech. De første to mål havde Jesper Bech som oplægger og det tredje mål stod den unge angriber selv for.

Kort efter Kom Bora Zivkovic ind i stedet for Albrechtsen i midterforsvaret og Peter Hansen kom ind i stedet for Bisgaard.

Martin Bergvold øgede til 4-0 direkte på frispark fra en spids vinkel - en bold der passerede hele vejen mellem venner og fjender og gik ind i det fjerneste målhjørne.

Næstved fik reduceret i det 73. minut på et flot langskudsmål uden chance for Raboczki i målet. Ikke langt tid efter kom Elrio van Heerden ind i stedet for en godt spillende Michael Silberbauer.

Og det var netop Elrio van Heerden der lukkede den underholdende kamp i dommerens overtid med en lille dribletur og en sikker afslutning forbi dagens travleste mand - Næstveds målmand.

5-1 - ikke et mål for lidt, og de mange fremmødte FCK-fans fik i hvert fald en underholdende kamp at se i Birkerød. På fredag øges modstanden, når de svenske mestre, Djurgården, kommer til Birkerød for at møde Byens Hold.