Kampreferat: Lil vs. FCK

Kampreferat: Lil vs. FCK

Ståle Solbakken havde som ventet ladet en del stamspillere blive hjemme, men måtte så sent som torsdag morgen indkalde én af dem – Jesper Grønkjær – da både Fredrik Berglund og Martin Bergvold måtte melde fra til turen på grund af sygdom. Det betød en del ændringer i forhold til den planlagte holdopstilling, men gæsterne kom ganske udmærket fra start, mens Lillestrøm - i noget nær stærkeste opstilling – brugte lidt tid på at finde sine ben.

Hjalte Nørregaard stod for kampens første afslutning efter 5 minutter, da han fik fyret af fra kanten af feltet efter et langt indkast fra William Kvist i højre side, men forsvaret fik blokeret. Fem minutter senere fik Grønkjær – der lå helt fremme sammen med Hutchinson - også en udmærket skudmulighed, mens Lillestrøms unge stortalent Magnus Myklebust stod for deres skarpeste forsøg i kampindledningen, da han headede et indlæg fra venstre lige over Jesper Christiansens mål.

Ellers skete der ikke alverden de første 15-20 minutter. Nikolaj Hansen gik godt med frem i et angreb og stak en præcis, flad pasning ind til Hutch i feltet, men han fik ikke vendt sig fri til afslutning, og i den anden ende testede Pål Strand Jesper Christiansen med et direkte frispark, som keeperen ikke havde besvær med at bokse væk.

Lillestrøm fik efterhånden overtaget
Men midtvejs i halvlegen fik Lillestrøm langsomt mere og mere overtag, og et indlæg fra venstre-backen Stefanutto gav Arild Sundgot en stor chance helt inde i det lille felt, hvor han fik tæmmet bolden med brystet og trykket af, men den påpasselige Dan Thomassen kom på tværs i allersidste øjeblik og fik blokeret. Desværre pådrog han sig samtidig en forstrækning i lysken og måtte tydeligt skuffet forlade banen og tage plads på bænken. Efter nogle minutter blev Mads Laudrup sendt på banen som venstre midtbane, hvorved Jeppe Brandrup kunne gå ned som højre back, og Nikolaj Hansen ind i midterforsvaret.

Det skabte naturligvis en del usikkerhedsmomenter i en periode, og Lillestrøm sad temmelig tungt på kampen i den periode. Frode Kippe havde et nærgående forsøg efter et frispark lige uden for feltet, som blev trillet kort til ham, men hans skud hvislede 1-2 meter forbi Jespers venstre stolpe. Offensivt havde vi ikke ret meget at byde på i denne periode, og det var ikke helt uventet, at nordmændene profiterede af overtaget med at bringe sig foran 1-0.

William Kvist tøvede lidt med at gribe ind over for et skift fra nordmændenes højre side, og så kunne Pål Strand trække sig fri til skud et par meter uden for feltet, og han bankede den flot ind ved fjerneste stolpe med et fladt skud.

De forsvarende Royal League-mestre lod sig dog ikke slå ud, og i det 36. minut gled Grønkjær godt fri i venstre side og centrede fladt og præcist ind i feltet til Hutch, der i fuldt medløb vippede bolden forbi Frode Kippe og fra kanten af det lille målfelt hamrede han den på overliggeren. Men marginalerne var heller ikke denne gang med canadieren, og i stedet kunne Lillestrøm gå til pause med en 1-0-føring, som alt i alt ikke kunne siges at være helt ufortjent.

FCK indledte 2. halvleg godt
FCK kom meget bedre ud til 2. halvleg og indledte med større aggressivitet, løbevillighed og boldpres, og efter 5 minutter fik Silber en god mulighed efter et hjørne, der dumpede ned til ham ved fjerneste stolpe, men han fik ikke ram på den. Minuttet efter viste hjemmeholdet imidlertid, at de tænkt sig at straffe ethvert tilløb til FCK-pres med hurtige kontraløb, da Olivier Occean snød Nikolaj Hansen og lagde skråt tilbage til Myklebust, der fra 10 meters afstand skød lige over mål.

To minutter senere brændte det for alvor på foran det danske mål, efter at Riise havde driblet sig fri af både Oscar Wendt og Mads Laudrup og slået et farligt indlæg, som Sundgot headede ned til Occean, der straks bankede løs på fra kanten af det lille felt – men på en eller anden måde fik Nikolaj Hansen lige en fod på, hvorefter Jesper Christiansen liggende kunne parere med det ene ben!

Så var det FCK’ernes tur i den anden ende, men først misbrugte Hutch en god skudmulighed fra kanten af feltet og sendte nærmest sin afslutning ud til hjørneflaget, og dernæst fik Grønkjær lige akkurat ikke hovedet på et godt indlæg fra Oscar Wendt. Kort efter blev Grønkjær trukket ned på midtbanen, da Lasse Qvist kom ind og afløste Jeppe Brandrup, som overlod sin backplads til William Kvist. Han fik kort efter en fin mulighed, da Hutch fikst headede ham fri i venstre side, men efter at han havde afdriblet Frode Kippe, fik han desværre ikke afsluttet ordentligt, da han kom på skudhold i feltet.

Kampen blev ved med at bølge frem og tilbage, og den veloplagte Myklebust fik en kæmpe chance i den anden ende i en situation, hvor det ellers så ud som om, at han lige hægtede Nikolaj Hansen, men Jesper Christiansen reddede i sidste ende.

Med et kvarter igen var heldet med Lillestrøm finske reservekeeper Fredrikson – først kiksede han en tilbagelægning og gav os et billigt hjørne, og da det kom på tværs i det lille felt, så kiksede han fuldstændig, men blev reddet, da Silber sendte den gyldne mulighed på træværket fra nært hold.

Offensiv 3-4-3-satsning mod slutningen
Martin Bernburg afløste Nikolaj med et kvarter igen, hvorefter vi stort set spillede 3-4-3 med Hutch, Bernburg og Qvist på top, og kun William, Brede og Oscar nede bagved. Og uden at de bageste kan bebrejdes, så gav satsningen blottelser bagude. Occean fik en friløber, som han forspildte med et for langt træk, så William kunne nå på tværs og blokere, og med små 10 minutter igen måtte William igen agere redningsmand på en kæmpe chance til Sundgot, der ellers temmelig sikkert havde scoret mod en chanceløs Jesper Christiansen. Desuden skruede den indskiftede Martin Husar et hjørne direkte på overliggeren og derfra op i nettaget.

FCK’erne nåede først i slutminutterne frem til farlige situationer, først da Hutch i fri position foran mål fik hovedet på et Hjalte-frispark, men ude af balance headede han ikke hårdere end at keeperen kunne nå ned og sikre sig bolden på målstregen. Og i overtiden forsøgte Jesper Christiansen så at redde det ene point, da han gik med frem på et hjørne og også var lige ved at nå op til bolden, men han fik kun ram på sin målmands-kollega, som kom godt ud og greb ind.

Dermed blev det ved 1-0, og selv om 2-2 eller måske endda 3-3 havde givet et bedre billede af chance-fordelingen, så kan man heller ikke påstå, at Lillestrøms sejr var helt hen i vejret. Nordmændene fører nu gruppen foran Brøndby, så en revanche i ”returkampen” på søndag vil være ganske kærkommen for Byens Hold, som dog på ingen måde er ude af billedet endnu efter dette smalle nederlag.