Kampreferat: SIF vs. FCK

Tredje gang inde for kort tid stod Silkeborg og F.C. København over for hinanden. I de to foregående opgør i ligaen henholdsvis Super Cup'en havde Byens Hold trukket sig sejrrigt ud af opgørene med to gange 2-0. Denne gang skulle så være tredje og lykkens gang for Silkeborg – hvis det altså stod til midtjyderne.

Kampen startede med FCK i den dominerende rolle, og københavnerne kunne allerede have bragt sig foran efter få minutters spil, men Silkeborg fik afværget de farlige situationer.

Dramatisk blev det efter en halv times spil, da F.C. København blev reduceret til 10 mand. Thomas Røll sparkede ud efter Silkeborgs Jacob Juhl, hvilket resulterede i direkte rødt kort til FCKs kreative midtbanespiller.

Normalt betyder det overvægt i spil og chancer til holdet med 11 mænd, men det gjorde det bare ikke denne søndag. F.C. København måtte selvfølgelig ændre taktikken til en mere defensiv opstilling, men Silkeborg formåede ikke at udnytte det hul, der automatisk kom på midten af banen.

Første halvleg forblev målløs foran den 5.400 tilskuere, der alle havde fået fribilletter til dagens kamp.

Anden halvleg startede med et lidt mere offensivt indstillet Silkeborg-hold. De formåede dog ikke at blive farlige. I stedet var det stadig FCK, der havde styr over kampen og på intet tidspunkt lod Silkeborg komme til chancer.

I stedet lykkes Hans Backes taktik til fulde, da Zuma kunne bringe F.C. København foran efter en dødbold og en forlængning af Kim Madsen. Det var faktisk ikke ufortjent, men mere symptomatisk for at et hold der er i fremgang mod et hold der er stærkt isoleret i bunden af SAS Ligaen.

Den sidste del af anden halvleg forløb som den resterende del. Silkeborg spillede bolden rundt uden at komme frem på banen. FCK kunne med mere koldblodighed have udbygget føringen, men blandt andet Thorninger brændte en 100 procents chance i slutminutterne på Ashvetias glimrende forarbejde.

1-0. Tredje sejr i år over Silkeborg. Nullet blev holdt bagude, og Byens Hold nærmer sig toppen af Superligaen. Nu venter der et UEFA Cup brag mod hollandske Ajax Amsterdam på torsdag. Med den opadgående kurve bliver det spændende at se, hvad F.C. København kan gøre mod det hollandske tophold.