Kampreferat: Kol vs. FCK

Nem storsejr i årets eneste pokalkamp

Det var årtiets kamp i Kolding, da F.C. København besøgte byen til denne kamp i pokalturneringens fjerde runde, og mere end 4.000 tilskuere (langt flere end der mødte til alle rundens øvrige kampe - tilsammen) var mødt frem for at se om det kunne lykkes at skabe sensationen og slå københavnerne. De kom dog til at se en helt åbenlys klasseforskel mellem de to hold.

Begyndelsen var ret febrilsk, og Kolding kom til to gode chancer, begge ved angriberen Lars Ravn. Specielt den første var stor, da han headede lige over mål i fri position. Kolding-spillerne var livlige og offensive og spillede godt med.

Efter en lille halv time begyndte FCK så at sætte sig totalt på kampen, og Thomas Thorninger havde en friløber på Clement Clifords aflevering, som han desværre placerede lige på Koldings målmand. Og ganske kort efter kom føringsmålet, et meget sjældent mål af Michael Mio, der umarkeret headede ind efter et hjørnespark. Det var kun anførerens andet mål i langt mere end 150 kampe for FCK.

Kort efter så man igen Lars Ravn i et hurtigt gennembrud; Karim Zaza klarede flot, og siden holdt FCK Kolding fra chancer i resten af en helt ensidig affære.

Efter flot kombinattionsspil af Cliford og Thorninger kom David Nielsen helt fri, og da målmanden klarede hans forsøg kunne Thorninger nemt følge op til 0-2,

I anden halvleg blev der plads til lidt opvisning, og især 0-3-målet var resultat af flot kombinationsspil fra Claus Nielsen og indskiftede Donatas Vencevicius. Angrebet blev afsluttet sikkert af David Nielsen.

0-4-målet var lige så elegant; Donatas driblede forbi et par mand og kunne sagtens have afsluttet selv, men fandt i stedet uselvisk Cliford, der placerede bolden smukt oppe i højre hjørne.

Cliford scorede også det sidste mål i overtiden, da han efter at være blevet spillet fri af Michael Mio driblede uden om målmanden og scorede fra en spids vinkel.

Det var en underholdende kamp, afviklet i en dejlig atmosfære på et stadion som ikke har set meget topfodbold i årevis.