- Jeg ser muligheder for mig

Onsdag aften blev det officielt, at australske Nathan Coe skifter til F.C. København på en halvårlig aftale. Målmanden har i de sidste fem år været en del af storklubberne Internazionale i Italien og hollandske PSV Eindhoven. FCK.DK satte Nathan stævne til en snak om hans forventninger med skiftet til København.

 

Du har været i to af de største europæiske klubber (Inter og PSV, -red), og nu lander du altså i F.C. København. Hvordan er det gået til?

- Jeg kender faktisk ikke til hvordan den indledende kontakt blev til, men jeg var til prøvetræning sidste år og så var jeg jo med nede i La Manga i et par dage. Over de to gange har jeg fået et rigtig godt indtryk på både klubben og niveauet som er meget højt. Jeg ser muligheder for mig her i København og det er derfor jeg har valgt at komme hertil, starter Nathan Coe.

 

Men hvor meget kendte du til klubben, da der første gang blev vist interesse for dig?

- Ikke så meget, men min kæreste og jeg er gode venner med Kasper Bøgelund, som også spillede i PSV i meget af den tid jeg var der. Han kunne jo fortælle mig alt om dansk fodbold og jeg kunne også samtidig se, at det her er en stor klub – ellers deltager man ikke i Champions League, fortsætter den australske keeper.

 

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at F.C. København allerede er stærkt besat på målmandsposten med landsholdskeeper Jesper Christiansen samt Thomas Villadsen og Benny Gall. Hvilke forventninger gør du dig til det næste halve år?

- Jeg er enig. Det er en rigtig god målmandstrup, hvilket jeg selv har kunnet mærke i træningerne, så der bliver uden tvivl kamp til stregen. Men jeg er kommet her for at gøre mit bedste, arbejde hårdt og få så meget spilletid som muligt. Så må vi se hvor langt det rækker, men jeg er bevidst om mine kvaliteter, siger Nathan bevist.

 

Hvordan vurderer du forskellen mellem F.C. København og PSV Eindhoven?

- Jeg synes ikke der er den store forskel. Holland og Danmark er for det første meget ens i kultur og de to klubber er begge kæmpestore i deres hjemland. Den eneste forskel er nok, at PSV har været med i den europæiske top i mange år, men det er tydeligt at se, at F.C. København er på vej derop og det kunne være rigtig spændende at være med til, slutter Nathan Coe.