Vi møder Lillestrøm og Hammarby i Royal League

Resultaterne fra weekendens sidste spillerunder i Norge og Sverige betyder, at vi udover Brøndby skal møde Lillestrøm og Hammarby i den indledende Royal League-gruppe.

I Tippeligaen sluttede Lillestrøm på 4. pladsen, omend det ellers længe så ud til at de ville overhale Vålerenga. Men i den sidste halve time satte Vålerenga tingene på plads mod Tromsø, og så hjalp det ikke at Lillestrøm slog Lyn 2-0. Vålerenga spiller dermed i Royal League-gruppen med Elfsborg, AIK og Viborg.

Rosenborg havde i forvejen sikret sig mesterskabet foran Brann, så spændingen koncentrede sig om nedrykningsstregen. Her endte det med, at Ståle Solbakkens tidligere klub HamKam måtte gå den tunge gang ned efter i sidste runde at være blevet overhalet af Viking Stavanger. Viking slog i sidste runde sølvmedaljevinderne fra Brann med hele 5-0 på 4 mål af Peter Ijeh, og dermed forbedrede Brede Hangelands tidligere klub sin målscore så meget, at de lige akkurat kunne overlade tredjesidste-pladsen til Odd Grenland, som dermed må ud i nedrykningskampe.

I Sverige lå Helsingborg nr. 3 inden sidste runde, men tabte ude til Häcken, hvorefter Hammarby med en udesejr over Östers IF snuppede den placering, som sender dem i vores pulje. Det betød samtidig, at nyoprykkede Östers IF rykker ud igen sammen med Örgryte, der således ikke blev belønnet for deres ufravigelige beslutning om at holde på Ailton i efteråret. Elfsborg forsvarede 1. pladsen og sikrede sig guldet for næsen af AIK, mens Helsingborg med en 4. plads er klar til Royal League-gruppen med OB, Rosenborg og Brann.

Der bliver således ikke mulighed for at præstere "nye" modstandere i Royal League-gruppen - Lillestrøm slog vi jo 1-0 i finalen i foråret, og tidligere havde vi også været i gruppespil, hvor det blev 0-0 i Oslo og 1-1 i PARKEN. Hammarby mødte vi i de to kvartfinaler og vandt 2-0 hjemme og tabte 0-2 ude, hvorefter Jesper Christiansen måtte redde os gennem en straffesparkskonkurrence, hvor han snuppede alle 3 svenske forsøg fra pletten.

F.C. Københavns spilleprogram ser således ud:
Torsdag den 30.november 2006: ude mod Lillestrøm
Søndag den 3. december 2006: hjemme mod Lillestrøm
Lørdag den 9. december 2006: ude mod Hammarby
Søndag den 11. februar 2007: hjemme mod Brøndby
Søndag den 18. februar 2007: ude mod Brøndby
Søndag den 25. februar 2007: hjemme mod Hammarby