Vi har aldrig tabt i Finland

Efter den sikre 2-0 sejr i onsdagens kamp mod MyPa-47 er det tid til at kigge fremad. På onsdag spiller vi returopgør i de tusinde søers land og så er det ganske betryggende at vide at vores to tidligere kampe i Finland er endt med sikre sejre.

I 1992, hvor modstanderen var MP Mikkeli, kunne vi efter en knusende 5-0 sejr i PARKEN rejse til Finland, vel vidende at det nok skulle gå. Vi forsatte de gode takter og via en 5-1 sejr var vi videre til næste runde med en samlet sejr på 10-1.

I 1994 mødte vi FC Jazz. Igen startede vi på hjemmebane og det blev en af de kampe, hvor vi bare ikke kunne score. Vi havde chancer på samlebånd og tillod os endda at brænde et straffespark. Vi tabte kampen med 0-1 og var sat under pres i returopgøret. Vi skulle nu score mindst en gang og selvom det flere gange brændte på foran det finske mål, skulle vi helt hen i det 52. minut før forløsningen kom. Efter vores første mål styrede vi kampen og vi scorede hele tre gange i løbet af kampens sidste ti minutter. Vi gik videre med en samlet 4-1 sejr.

Fakta er at vi aldrig har tabt i Finland, at vi altid har scoret mindst fire mål og at tilnavnet "de tusinde søers land" bestemt ikke er en underdrivelse. Der er 187.888 af slagsen!