Ørestadsholdet hyldes i dag

Som man ved, hvis man har fulgt godt med her på sitet, har F.C. København vundet Ørestad Cup, reserveholdsturneringen som er arrangeret af Divisionsforeningen og Ørestadsselskabet.

Ganske vist endte turneringen med et nederlag, men det kommer ikke til at rokke ved vindertitlen, som F.C. København sikrede sig med 11 sejre, 5 uafgjorte og 2 nederlag. I alt 39 point og en målscore på +20.

Den sidste kamp var mod AB, og den endte i et 3-4-nederlag i Gladsaxe. Vores målscorere var Mike Petersen til 1-1, Mads Kjøller Westh til 1-2, og Thomas Thorninger med et trøstmål til 4-3.

Holdet var Rune Pedersen - Michael Rytkønen, Rocky Schmücker, Michael Larsen (Ronnie Sørensen), Robert Bucejka - Thomas Thorninger, Hjalte Nørregaard, Donatas Vencevicius, Peter Timm Thomsen - Mads Kjøller Westh, Mike Petersen (Heine Jørgensen).

Træner Carsten V. Jensen siger: "Det vi har været gode til som hold har været at holde et højt "tændingsniveau", dvs. at koncentrationen og folks følelse af vigtigheden af at spille disse opgør har været rigtig god hele vejen igennem. Det svigtede mod AB, men på baggrund af det må jeg sige, at det måske var den enlige svale, som måske skal kunne accepteres i en hel turnering."

For ham har F.C. Københavns Ørestad Cup været en kæmpestor succes: "Man kan kun være tilfreds. Det der lidt er faren ved den sammenbragte flok, det hver gang er, er at man ser spillere spille mere for sig selv end for holdet. Det har absolut ikke været tilfældet. Man har set værdien i, at de tre hold vi har mest med at gøre, ynglinge, FCK2 og førsteholdet, spiller nogenlunde samme system. Når vi så samler tropperne er opgaven ikke så forskellig, og derfor fungerer tingene på samme måde som for et hold, der træner sammen."

"Det der har været rigtig godt har været, at de spillere der er kommet op nedefra har taget tingene seriøst og fornemmet, at de gennem en god indsats har kunnet spille sig i nærheden af eller på superligaholdet," fortsætter Carsten V., "og det har også været meningen. Superligaspillerne skal hive niveauet op, så U21-truppen kan have nogen at leve op til."

Den store profil på holdet, Will Orben (som desværre blev skadet i netop en kamp i Ørestad Cup-kamp), modtager inden kampen vandrepokalen for sejren sammen med Carsten V. Jensen.

Den vil blive overrakt af Claus Rode Jensen fra Divisionsforeningen og Ørestadsselskabets salgschef Tony Christrup sammen med en check på 100.000 kr., som er den kontante belønning for sejren.

/nsm