Nyt fra Sydafrika

Mandag havde cheftræner Roy Hodgson givet spillertruppen fri oven på søndagens
turneringssejr i 4-kantsturnering i Port Elizabeth.

Der var der arrangeret to muligheder for at opleve en del af Sydafrika - uden for fodboldbanen.

Om formiddagen var der mulighed for at komme en tur ud i områderne hvor de indfødte bor - de såkaldte Townships. Disse områder skal man som hvid normalt holde sig væk fra men fodboldskolens ass. træner, Eddie (som er sort), kendte nogle Townships hvor han kunne tage truppen med hen.

6-7 spillere (incl. Zuma) tog afsted på noget af en oplevelse. De besøgte bl.a. en Premiary School for børn i alderen 5 - 12 år. Her gjorde besøget af bl.a Zuma dagen fantastisk for børnene.

Om eftermiddagen kørte det meste af holdet på en safaritur til Schotia Safari Park som ligger en times kørsel fra Port Elizabeth. Området på 16 x 20 km har bl.a andet zebraer, impala hjorte, aber og løver blandt beboerne.

Det lykkedes truppen at finde løverne - én han og to hunner og at komme så tæt på som 4-5 meter. Om aftenen oplevede truppen løvernes jagt på mad (impala hjorte) og efter solnedgang kørte de tilbage til en afrikansk farm og spiste mad lavet over åben ild.

Turen startede i 40 graders varme og solskin men sluttede midt uden på savannen med troperegn, der varede en times tid.
Alle på holdet - som var gennemblødte fra inderst til yderst - var dog enige om at det havde været en utrolig oplevelse.