Ferencváros - Ungarns populæreste klub

F.C. Københavns modstander i onsdagens UEFA Cup-kamp er ikke en "Hr. Hvem-som-helst". Specielt ikke efter ungarske standarder. Ferencvárosi TC er nemlig uden tvivl Ungarns mest populære klub. Ifølge en talsmand fra Ferencváros vurderer han, at cirka 50% af landets fodboldinteresserede holder med Budapest-holdet.

Selve klubben har et ry for at være højreorienteret, og i Sovjet-dagene tilbage i 50'erne (Ungarn blev besat af Sovjet i 1956) var der stod modstand mod den daværende regering. Kort sagt - man var ikke både "Regeringsmand" og Ferencváros-fan.

De dage er som bekendt ovre, men deres tilskuere har stadig et noget dårligt ry. Således var der i sidste sæson adskillige uheldige episoder, og i sæsonens sidste kamp gik tilskuerne amok, invaderede banen, og begyndte faktisk at slå løs på deres egne spillere!

Det medførte, at denne sæson er startet uden hjemmebanetilskuere, og onsdagens kamp er den første, hvor de mange fans kan komme ind og se deres hold. Omkring 10.000 tilskuere forventes der til kampen og 3.000 billetter er solgt i forsalg.