To landsholdsspillere til F.C. København

F.C. København præsenterede på et pressemøde i dag to nye spillere til henholdsvis forsvar og midtbane. Der er tale om den norske landsholdsspiller Brede Hangeland og den canadiske landsholdsspiller Atiba Hutchinson.

24-årige Brede Hangeland er hentet i norske Viking Stavanger, hvor han har spillet mere end 200 kampe de seneste 5 sæsoner. Han er fast mand på det norske landshold og har indtil nu spillet 21 landskampe. Den 195 centimeter høje forsvarsspiller var eftertragtet i flere europæiske klubber inden han skrev en 3½-årig kontrakt med F.C. København.

22-årige Atiba Hutchinson kommer fra svenske Helsingborgs IF. Sin unge alder til trods, har han nået 78 kampe og 12 scoringer i Allsvenskan for først Öster IF og siden Helsingborgs IF. Atiba Hutchinson debuterede på det canadiske landshold som 19-årig og har siden da etableret sig som fast mand via sine 18 landskampe og to mål. Han har indgået en 4½-årig kontrakt med F.C. København

- Jeg hørte allerede om F.C. København da jeg spillede i Canada. Jeg vidste at det var en stor klub da jeg kom til Sverige, men jeg blev alligevel imponeret over forholdene, da jeg blev inviteret herover. Jeg har talt med Ståle Solbakken og jeg er kommet for at vinde nogle titler med F.C. København. Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Atiba Hutchinson

Ståle Solbakken siger om de to:

- Begge spillere har været mine førstevalg. Jeg har kendt til Atiba i et stykke tid, og vil betegne ham som en meget løbestærk, arbejdsom spiller som kan bidrage i både det offensive og defensive arbejde. Jeg er også meget glad for at få tilknyttet en spiller med Hangelands kvaliteter. Vi er blevet forstærket med en ledertype der har international erfaring.

Hangeland spiller fremover i den hvide trøje nummer 5 og Hutchinson får Ståle Solbakkens gamle trøje nummer 13. Begge spillere tiltræder med øjeblikkelig virkning. Atiba Hutchinson slutter sig til den canadiske landsholdslejr umiddelbart efter pressemødet, men forventes at deltage i F.C. Københavns træningslejr i La Manga. Brede Hangeland tager med det norske ligalandshold til USA for at spille træningskampe mod Mexico og USA og støder til resten af F.C. København truppen umiddelbart efter kampen mod USA den 29. januar.