Carlos Zeca i duel med Spaniens Sergio Canales

Zeca og livet i den græske landsholdslejr

Carlos Zeca er afsted med det græske landshold, og vi fangede ham på hotellet i Thessaloniki lige efter formiddagens coronatest.

"Vi spiller normalt vores hjemmekampe i Athen, men denne gang har de flyttet det op til Thessaloniki," fortæller Zeca, som dog ikke får set meget andet end hotellet og stadion.

"Det er næsten ligesom et fængsel, for vi må overhovedet ikke gå uden for hotellet eller have kontakt med andre. Derhjemme kan jeg i det mindste gå en tur engang imellem, men sådan er reglerne nok for alle landshold lige nu. Det er ellers dejligt vejr hernede," lyder det længselsfuldt fra vores anfører.

Han glæder sig over at høre, at det også er helt forårsagtigt i København lige nu, men først venter endnu en landsholdsopgave onsdag aften mod Georgien.

Crazy resultat mod Spanien
Det græske landshold er godt kørende i øjeblikket og har kun tabt en af de sidste 13 landskampe, og sidste uge klarede de endda 1-1 ude mod Spanien i den første VM-kvalifikationskamp.

"Det var crazy! Vi troede inden kampen på, at vi kunne få et resultat med hjem, men vi måtte arbejde virkelig hårdt for det og forsvare os det meste af kampen. Det var en fantastisk følelse bagefter, så det fejrede vi naturligvis, for det er ikke hver dag, man kan tage point med fra Spanien," fortæller Zeca, der spillede alle 90 minutter på grækernes defensive midtbane, dvs samme 6'er-rolle som i FCK.

Pause mod Honduras
"Alle var meget trætte efter kampen, så det var godt, at vi havde en venskabskamp mod Honduras tre dage her i Thessaloniki. Det gav træneren mulighed for at skifte næsten hele holdet, så vi kan samle kræfter til den næste VM-kvalifikationskamp mod Georgien."

Zeca var en af mange, der slet ikke var i truppen til Honduras-kampen, men mon ikke han er klar onsdag aften, når det bliver alvor igen.

Georgien bliver svær opgave
"Nu må vi se. Vi har et godt hold, og det har fungeret godt under vores nye træner (hollænderen John van 't Schip, landstræner siden 2019, red.). Det er et ret ungt hold, hvor alle gerne vil vise sig frem, og jeg er efterhånden den næstældste spiller på holdet."

"Men det bliver svært. Georgien har ganske vist tabt til både Sverige og Spanien, men de havde flere store chancer mod Sverige, inden de kom bagud, og de førte længe 1-0 mod Spanien og tabte først 1-2 på et mål til allersidst. Så de fortjente mere," fortæller Zeca.

Ud over Spanien, Sverige og Georgien er grækerne også i pulje med Kosovo.

Mest taktisk træning
I dag venter endnu en træningssession, og hvor holdet i går trænede på PAOK Stadion, foregår det i dag på en anden bane ude ved PAOK's akademi.

"Vi træner ikke så længe og hårdt, for træneren har os kun samlet i en kortere periode, hvor vi også skal spille tre kampe, så vi er typisk kun på træningsbanen i en time til fem kvarter, hvor der er mest fokus på den taktiske træning," slutter Zeca fra den græske landsholdslejr.