Jubel efter scoring

Youth League: 4-1-sejr over Sevilla FC

U19 vandt også sin anden kamp i Youth League-gruppespillet, da Sevilla FC blev besejret 4-1 efter 1-1 ved pausen i en underholdende kamp på et velbesøgt Østerbro Stadion.

Oscar Højlund havde tidligt i kampen en stor chance på et fladt indlæg fra Emil Rohd i højre side, men den spanske keeper reddede med en hurtig refleks.

Det var generelt en ret lige kamp, men vi fik det første mål efter en god halv time, da William Kaastrup spillede Noah Sahsah i venstre side af feltet, og han bankede bolden i nettet.

Noah Sahsah
Noah Sahsah bringer U19 foran 1-0. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Men siden kom spanierne mere og mere på bolden i løbet af 1. halvleg, og det vurderede cheftræner Hjalte Nørregaard sådan:

"Lige inden de scorede, sagde jeg til Jannick (Breuning, red.), at jeg håbede, at vi kunne holde dem fra at score inden pausen, for vi var på bagkant, kom lidt for sent hele tiden og havde svært ved at flytte fødderne hurtigt nok."

"Og så er det altså Youth League det her, og der bliver man bare straffet, da de alligevel nåede at udligne. Men det er fedt for spillerne at mærke, at det sker, hvis man ikke er der 100 % hele tiden."

Sevilla kom umiddelbart også bedst ud efter pausen, og på det tidspunkt lignede det ikke en sikker FCK-sejr, men...

"Så satte Rohd turboen på og viste stor individuel kvalitet ved at løbe ned og lave et mål på en omstilling, og det gav momentum, og kort efter scorede vi igen, og så var kampen lukket. Mål ændrer fodboldkampe!"

Emil Rohd
Emil Rohd (th) jubler over sin scoring sammen med Oliver Svendsen.

Det tredje mål satte Sahsah på et straffespark, som blev begået mod Alexander Simmelhack, og 3-1 blev til 4-1 efter en times tid, da Valdemar Lund steg til vejrs i Sevilla-feltet og headede et hjørnespark fra Oliver Svendsen i nettet.

Noah Sahsah
Sahsah øgede til 3-1 på straffe. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Den gyldne periode afgjorde kampen, men spanierne skal roses for at spille deres chance lige til det sidste og jagte en reducering, der kunne tælle et lille håb. Når det er sagt, kan vi også tillade os at kritisere dem for en række grove frispark, som alt i alt udløste seks gule kort og en række skrammer og blå mærker hos vores spillere.

Valdemar Lund og William Clem
Valdemar Lund jubler med William Clem efter 4-1-målet. Foto: Gaston Szerman, FCK.DK

Men med sejren har vi stadig max-point, og da Manchester City hjemme vendte 1-2 til 3-2 over Dortmund i tillægstiden, så er der lagt op til en lille gruppefinale, når vi næste gang skal til Manchester.

Til sidst skal der lyde et tillykke til U17-kantspilleren Victor Froholdt, der fik U19-debut i dag.