KB og #Gamechanger starter projekt om inklusion

KB og #Gamechanger var fredag formiddag værter for et besøg af ligestillingsminister Trine Bramsen og repræsentanter for en række idrætsorganisationer og Frederiksberg kommune.

Tværgående KB-projekt
Baggrunden er, at KB's Ungeråd i samarbejde med DGI Storkøbenhavn starter et projekt om inklusion for både KB’s fodbold-, tennis- og cricketafdelinger.

"KB's Ungeråd ønsker sammen med resten af klubben at skabe en klubkultur, hvor alle medlemmer føler sig velkomne og set, lige meget hvilket køn, etnicitet eller seksualitet det enkelte medlem har. Derfor tager vi del i #Gamechanger-projektet, som sætter fokus på diversitet. Vi ønsker hermed at vise, at KB er en klub, hvor der er plads til alle."

Sådan beskriver Ungerådet selv formålet med projektet, og under fredagens seance tilføjede direktør Henrik Eigenbrod, at en stor traditionsklub KB som føler en særlig forpligtelse til at gå foran, også inden for dette vigtige område.

>> Læs mere på KB's hjemmeside

U19-spillere fortalte om vigtigheden
F.C. København indgik tidligere på året et samarbejde med Pan Idræt og #Gamechanger som led i vores klubsamarbejde, som du kan læse mere om her.

I dag fik Nikolaj Zachariassen og Emil Møller fra vores U19-trup lejlighed til en lille Q&A, hvor de fortalte ligestillingsministeren og de øvrige deltagere, hvordan de ser på hele kampagnen om diversitet og inklusion af seksuelle minoriteter i idrætten.

Nikolaj Zachariassen og Emil Møller
Nikolaj Zachariassen og Emil Møller fortæller forsamlingen om deres syn på sagen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


”Jeg synes, det er enormt vigtigt, at der er plads til alle i fodbold og andre sportsgrene,” sagde Nikolaj Zachariassen.

”Mange børn og unge kan føle sig utrygge med at stå frem, hvis de er usikre på sin seksualitet. De frygter, hvordan responsen vil være fra holdkammerater og modstandere. Det er derfor vigtigt, at vi i FCK går med og går forrest for at støtte alle de danske idrætsforbund.”

”Ja, det er meget vigtigt, at der er plads til alle på et fodboldhold, ligegyldigt hvilket køn man er til, og at alle respekterer det,” sagde Emil Møller.

”Det er vigtigt, at man kan være sig selv i omklædningsrummet og i klubben og ikke skal udgive sig for at være en anden, og man præsterer også meget bedre på banen ved at være sig selv.”

Ministeren ville blandt andet gerne høre, om spillerne kan mærke en forskel, efter at kampagnen er begyndt at køre, og begge spillerne bekræftede, at det helt sikkert er blevet nemmere at tale om tingene, efter at der for eksempel er kommet regnbuefarvede anførerbind og fodbolde.

Emil Møller og Nikolaj Zachariassen sammen med ligestillingsminister Trine Bramsen
Emil Møller, ligestillingsminister Trine Bramsen og Nikolaj Zachariassen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK