Direktør Lars Bo Jeppesen

Vi håber på politisk opbakning til søndagens kamp mod AaB

DBU og Divisionsforeningen har i dag lanceret en stor informationskampagne om igen at tillade fodboldkampe under den såkaldte Superliga-ordning, som i juli gjorde det muligt, at vi f.eks. kunne langt flere tilskuere i Parken end de nuværende 500 personer.

>> Læs mere om kampagnen her

Som et bidrag til denne kampagne har vi inviteret politikerne på Christiansborg til AaB-kampen på søndag for at de selv kan opleve den afviklingsmodel, som hele fodbolddanmark tripper for at arbejde videre med.

Udvalgte politikere inviteret på søndag
Selv om dansk fodbold i sommer beviste en sikker afviklingsmodel med Superliga-ordningen, der tager højde for alle Covid-19 forbehold, ved vi desværre stadig ikke, hvornår vi igen kan invitere flere af alle vores fantastiske fans i Parken igen. Vi kæmper for det - og vi glæder os til dagen, hvor det igen kan lade sig gøre.

"I øjeblikket er vi begrænset til, at vi kun må lukke 500 personer ind på stadion til superligakampe, fordi det vurderes, at der er en større risiko for smittespredning forbundet ved at lukke flere ind," siger direktør Lars Bo Jeppesen.

"Denne vurdering er vi dog ikke enige i, da vi har investeret i en lang række smitteforebyggende tiltag."

"F.eks. en skarp inddeling af stadion i sektioner á 500 personer, forskellige ankomsttider for tilskuerne, ensretning af alle adgangsveje og korridorer, 1 meters afstand mellem alle siddepladser m.m. Dette vil vi gerne give selvsyn for med invitationen," siger Lars Bo Jeppesen.

Førstehåndsmøde med afviklingen
Politikerne skal gennemgå præcis samme procedure, som andre fodboldfans oplever. Det vil sige, at de skal registreres på samme måde, modtage samme kommunikation om indgangstidspunkt, indgang mv., og inddeles i sale af maks. 500 med særskilt indgang/udgang, bod, toiletter mv.

Det gør vi for at sikre, at beslutningerne om restriktioner i 3F Superligaen træffes på et oplyst grundlag og med en grundig forståelse for, hvad det helt præcist vil sige at gå til fodbold i Danmark under Covid-19. 

Ingen billetter til lodtrækning i første omgang
Invitationen til politikerne betyder, at vi indtil videre ikke trækker lod om billetter til sæsonkortholdere og abonnenter, før vi ved, hvor mange der tager imod invitationen.

Vi ved, at I alle savner at gå til fodbold, og især nu hvor Hjalte Nørregaard står i spidsen for holdet for første gang, og hvor vi kan byde Zanka velkommen tilbage til København.

Men vi mener også, at vi er nødsaget til at "investere" i dette tiltag for at sikre, at vi hurtigst muligt igen kan afvikle hjemmekampe i Parken med op til ca. 12.000 personer, som er opdelt i sale á max. 500 personer. Det er den mulighed, vi drømmer om og kæmper for på den korte bane, indtil Covid-19 situationen muliggør yderligere lempelser af restriktionerne.

Skal ses i et større billede
"Vi forstår godt, hvis nogle måske opfatter det som en "fravælgelse" af fans til søndagens kamp, men det er vores store håb, at langt de fleste fans godt kan forstå, hvorfor vi beslutter som vi gør, og ikke mindst ser det hele i et noget større billede i vores kamp for at få endnu flere fans tilbage i Parken under sikre og trygge rammer," siger Daniell Askholm, Head of Fan Engagement.

Som sagt kan der stadig blive tale om lodtrækning blandt sæsonkortholdere og abonnenter, afhængigt af hvor mange politikere, der tager imod invitationerne.