Vejen til Champions League: Få overblikket her

En storslået sæson er slut - men snart starter spillet om at nå UEFA Champions League-gruppespillet. Her følger information om vejen til det forjættede land.

Det lykkedes os i 2006, 2010, 2013 og 2016. I juli og august skal vi igen forsøge at nå hele vejen til UEFA Champions League-gruppespillet for femte gang nogensinde. Men selvom vi er seedede hele vejen, bliver det alt andet end nemt. Og for at nå helt til gruppespillet, skal vi igennem tre kvalifikationsrunder og seks kvalifikationskampe alt i alt - og der er en god chance for at møde en del gamle kendinge fra tidligere år...

Som danske mestre træder F.C. København ind i 2. kvalifikationsrunde i den såkaldte ’Champions Path’, som er for nationale mesterhold. Her kan hold som israelske Maccabi Tel-Aviv, moldoviske Sheriff, bulgarske Ludogorets, irske Dundalk eller vores nordiske naboer AIK eller Rosenborg blive modstanderen.

Lykkedes det at gå videre venter 3. kvalifikationsrunde, hvor modstanderen kan blive stærke mandskaber som de græske mestre fra PAOK, Qarabag fra Aserbajdsjan, APOEL fra Cypern eller Røde Stjerne fra Beograd i Serbien.

Og hvis vi er så dygtige at klare den hurdle også, gælder det Playoff-runden – den sidste forhindring inden gruppespillet. Her kan modstanderen eksempelvis blive schweiziske Young Boys, BATE Borisov fra Hviderusland eller Slavia Prag fra Tjekkiet, som vi jo mødte i denne sæsons Europa League.

Alle ovennævnte eksempler på mulige modstandere er med forbehold for, at seedningerne holder i kvalifikationsrunderne. Således kan meget se anderledes ud, hvis nogle af de useedede hold overrasker og går videre undervejs.

Hvis vi skulle ryge ud efter 2. eller 3. kvalifikationsrunde skal vi spille videre i næste runde af Europa League-kvalifikationen. Men hvis vi ryger ud efter Playoff-runden til Champions League, er vi direkte kvalificeret til gruppespillet i Europa League istedet.

Overblik over lodtræknings- og spilledatoer:

19. juni  Lodtrækning til 2. kvalrunde
22. juli  Lodtrækning til 3. kvalrunde
23./24. juli  2. kvalrunde, 1. kamp
30./31. juli  2. kvalrunde, 2 .kamp
5. august  Lodtrækning til Playoff-runde
6./7. august  3. kvalrunde, 1. kamp
13. august  3. kvalrunde, 2. kamp
20./21. august  Playoff-runde, 1. kamp
27./28. august  Playoff-runde, 2. kamp
29. august  Lodtrækning til gruppespillet

Du kan læse mere om seedningerne og kvalifikationen på denne (uofficielle) side.

Husk, at du med et PLATIN-kort automatisk har adgang til ALLE europæiske hjemmekampe inklusiv eventuelt gruppespil – og at et GULD-kort giver adgang til alle europæiske hjemmekampe i kvalifikationen. Læs mere om sæsonkort og abonnement her.