FCK-flag

Ugen der gik (uge 44)

Rekorder
Nogle gange føles det tungere end andre at se tilbage på "Ugen der gik", men livet skal jo på et eller andet tidspunkt gå videre, selv efter et Derby-nederlag på hjemmebane... så skal vi ikke bare få det overstået og konstatere, at den rekordlange stime som ubesejret på hjemmebane i Superligaen stoppede ved de 56 kampe.

Det var til gengæld ikke hele ugen, der var sort. Torsdagens 3-0-sejr over FC Zlin betyder, at vi er det første danske hold, der ligger nr. 1 i et europæisk gruppespil efter fire runder - og vi er tilmed ubesejrede.

Vi fik i øvrigt også Peter Ankersen og Michael Lüftner på Rundens Hold i Europa League.

 

Farvel til Zanka
Som de fleste nok bemærkede dukkede Zanka op i pausen af Derbyet for at sige ordentligt farvel til klubben og fansene. Det var faktisk meningen, han skulle være kommet allerede inden kick-off, men hans fly var forsinket fra England.

Zanka

Heldigvis nåede han det til pausen, selv om det bestemt ikke var det sjoveste tidspunkt at dukke op, når drengene lige var kommet bagud. Men det er altid dejligt at se Zanka igen, og han fik sin fortjente hyldest, eftersom han jo først forlod os lidt inde i den nye sæson, men inden der var mulighed for at sige farvel til en hjemmekamp. Eller rettere sagt: farvel og forhåbentlig på gensyn i den hvide trøje engang ud i fremtiden!

 

Keita vender hjem
Aboubakar Keita har hele sæsonen været udlejet til Halmstads BK, men allerede inden weekendens sidste runde var de desværre sikre på at rykke ud af Allsvenskan. Keita sluttede dog af med at udlignede til 1-1 ude mod Hammarby, og Halmstad vandt siden 3-1 - efter at Marcus Mathiesen i øvrigt scorede.

Keita bliver i Halmstads BK resten af 2017

Det skete tilmed på hans 20 års fødselsdag - tillykke med det! Keita vender nu tilbage til FCK i den nærmeste fremtid og begynder at træne med holdet.

 

Anton fik sin trøje igen
Til AGF-kampen i oktober kom Anton til at kaste sin nye FCK-trøje ud til spillerne efter kampen i håb om at få en autograf eller en spillertrøje tilbage. Desværre endte det i forvirringen med, at spillerne tog trøjen med ned i omklædningsrummet, og den endte ude på Nummer 10.

Anton var selvfølgelig ulykkelig, så hans far skrev til FCK, og med hjælp fra receptionen og Karina ude på Nummer 10, blev trøjen fundet frem og returneret til Anton - og nu med alle spillernes autografer, så nu er Anton heldigvis glad igen!

 

Williams Te-klub?
William har endelig været aktiv på sin Facebook-side igen, og anledningen er, at han er blevet medlem af den eksklusive Tom Høgli-kaffekop, som i første omgang kun talte 100 medlemmer. Fanshoppen har dog fået lavet nogle flere kopper, men skynd dig... de går som varm kaffe.

Direkte adspurgt afviser William ikke, at det er et forsøg på at skabe opbakning til "Williams Te-klub". Han foretrækker nemlig selv at drikke (grøn) te, mens Tom selv hævder, at Mikael Antonsson er en endnu større kaffedrikker end han selv!

William i Tom Høglis Kaffeklub

Og a propos Tom, så følger vi jo neglebidende og stærk-sort-kaffe-drikkende med i Tromsøs bestræbelser på at undgå, at Tom vender hjem til en OBOS-ligaklub. Det ser ud til at lykkes! Efter weekendens 2-0-sejr ude over nedrykningskonkurrenterne Sogndal har Tromsø før de sidste to runder fem hhv. seks points afstand ned til kval.plads og direkte nedrykning - og lidt bedre målscore.

 

U19
Holdet led fredag aften sit tredje nederlag i træk, da de måtte rejse fra Ådalen i Odense med 1-2 i bagagen. OB kom tidligt foran 2-0 og havde chancerne til 3-0, inden de unge løver kom tilbage i kampen og fik reduceret før pausen ved Nicklas Røjkjær.

Siden havde vi flere store chancer for både at udligne og vinde, bl.a. én-mod-én-muligheder til Røjkjær og Ibrahim Samrawi samt et Jonas Wind-hovedstød på overliggeren, men ind ville bolden desværre ikke…

Næste opgave er - på grund af U19-landsholdets EM-kvalifikationsspil - først tirsdag den 28. november ude mod AGF.
 

U17
Endnu værre gik det for U17, der efter en rigtig god stime af kampe løb ind i en øretæve på 1-7 hjemme mod FC Midtjylland. Gæsterne kom foran i første minut, men vi fik chancen for at udligne på straffe, men misbrugte - og på næste angreb blev det 0-2. Gabriel Johansen reducerede inden pausen, men efter pausen gik det helt galt...
 

Old Boys
Som beskrevet i en separat artikel på FCK.DK, så vandt KB/FCK's Old Boys for fjerde år i træk - og syvende i alt - det danske Old Boys-mesterskab efter et dramatisk comeback mod de evige rivaler fra AC Odense, som førte 2-0 til der manglede syv minutter. Men først Morten Bertolt og siden Lars Jacobsen sikrede forlænget spilletid, og her blev Daniel Jensen matchvinder.

Daniel Jensen

Det forlyder i øvrigt, at Jesper Christiansen melder sig under fanerne fra den nye sæson. Han nåede en enkelt Old Boys-kamp sidste efterår, inden Vendsyssel kaldte igen, men nu skulle den være god nok. 

 

Sagt og skrevet om FCK

Vi kan altså ikke dy os denne gang! Vi bruger ofte Google Translate, når vi skal finde citater fra vores europæiske modstanderes hjemmesider, og som regel kan man få noget meningsfyldt ud af det første forsøg. Denne gang bringer vi det dog "råt for usødet" - og undskyld, FC Zlin, det er ikke jer, vi prøver at gøre grin med!

Foran FASTAV TV kom Vukadin Vukadinović og Miloš Kopečný op efter en kamp i København. "Jeg forsøgte at gøre bolden hurtigt og ild, men målmanden var hurtig med mig, og jeg savnede ham," husker han Vukadinovićs største mulighed for skomagere. 


Alexander Zorniger til brondby.com:
- Det var en svær kamp. Det bølgede meget frem og tilbage. Vi var i kontrol i de første minutter af kampen, og de kontrollerede de sidste minutter i første halvleg, og så scorede vi, da vi var presset. Selvom vi er meget stolte nu, kan vi stadig forbedre os. Hvis vi havde spillet på den måde, som vi er i stand til, i alle 90 minutter, kunne vi have skabt større problemer for dem.

 

Nostalgi

Iørn Uldbjerg
Den 29. oktober var det præcis 20 år siden, Iørn Uldbjerg spillede sin sidste FCK-kamp

 

Antti Niemi, Kenneth Perez og Michael Johansen går på banen
I lørdags var det 22 år siden, Antti Niemi debuterede for FCK.