Teambuilding under træningslejren i Holland

Ugen der gik (26/2022)

Ud over førsteholdets træningslejr i Holland sker der ikke så meget på Ugen der gik's faste fokusområder i Talentafdelingen og moderklubberne - men selv om det er agurketid, har vi fundet lidt til vores ugentlige klumme.

Vores U-hold indleder først træningen næste mandag den 18. juli, og herefter skal vi nok vende tilbage med opdateringer om, hvordan trupperne ser ud.

ENDNU EN TRÆNINGSSEJR
Normalt laver vi ikke så meget statistik på træningskampe, men vi kan da nævne, at lørdagens Brugge-kamp var vores 17. træningskamp siden vinteren 2021, og vi har blot tabt to gange - 0-1 til Rapid Wien i Østrig i juli 2021 og 0-2 til Silkeborg i juni i år. De øvrige har givet 12 sejre og 3 uafgjorte.

Denis Vavro
Denis Vavro stiger til vejrs i lørdagens testkamp mod Club Brugge. Foto: FCK.DK


NY TURNERING
Et DBU-udvalg har i en længere periode drøftet forskellige tiltag, der skal styrke talentudviklingen i dansk fodbold og overgangen til seniorfodbold, og det betyder blandt andet, at den hidtidige Reserveliga ophører. Det var den næsten også allerede i forvejen, for i foråret blev fire af vores seks planlagte kampe aflyst.

Når vi på mandag kl. 13 møder Fremad Amager på Nummer 10 er det derfor ikke en reserveligakamp, men blot en træningskamp, som klubberne har aftalt indbyrdes - og det bliver også modellen fremover.

Til gengæld indføres en ny turnering, Future Cup, der som udgangspunkt er en U19-turnering med 16 hold, men hvor det bliver tilladt at bruge op til fem ældre spillere. Alle hold møder ikke hinanden, men indgår i samme turneringstabel - og vi skal nok fortælle nærmere om formatet på et senere tidspunkt.

Future Cup kører parallelt med U19-ligaen, som foreløbig kører uændret videre, selv om der var forslag fremme om at indføre et slutspil.

Noah Sahsah
U19's Noah Sahsah var med på sin første træningslejr med førsteholdet. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


KB's U16 VANDT POKALEN
Da Ugen der gik har holdt lidt sommerferie, fik vi ikke fortalt, at KB's U16-hold vandt pokalfinalen over Hvidovre med 1-0.

Søndag den 26. juni var der op mod 1.000 tilskuere til finalen i Sundby Idrætspark, og i bragende solskinsvejr så de en meget velspillet kamp, som først blev afgjort i slutningen af 2 halvleg.

KB U16's pokalvindere

 

HVAD ER DER SKET HERINDE DEN 11. JULI?
Der har normalt ikke været ret meget aktivitet i Parken - eller i Københavns Idrætspark - på denne dato, den 11. juli, men lidt er der sket, som vi kan benytte agurketiden til at se tilbage på.

1946: Markhåndbold med rugby-undertoner
Torsdag den 11. juli 1946 spillede Danmark og Schweiz markhåndbold-landskamp - en håndboldkamp med 2 x 11 spillere på en fodboldbane, som var meget udbredt dengang, indtil flere og flere byer fik indendørs haller og spillet rykkede inden for i den nuværende version. Danmark vandt 8-6 foran ca. 4.000 tilskuere.

Ifølge Politikens udsendte var tilskuerne flere gang i vildrede med, hvad der egentlig foregik på banen, for der blev åbenbart gået til stålet, “og periodevis kunne man uden at overdrive sammenligne spillet med rugby”.

Schweizerne var vist også lidt uheldige med at tabe, for de brændte to straffekast og havde mindst en halv snes skud på træværket.

1961: Jehovas Vidner indtog tribunerne
15 år senere holdt Jehovas Vidner den 11. juli en stor åbningsceremoni i Idrætsparken før en seks dage lang kongres for 20-30.000 deltagere fra hele verden!

Det må have givet DBU søvnløse nætter, for normalt var banen totalfredet i sommerpausen, så græsset kunne få en hårdt tiltrængt hvilepause inden efterårssæsonen. Men vidnerne holdt sig primært på tribunerne og havde kun en lille scene nede på banen til taler m.m. Også i 1969, 1973 og 1978 holdt de kongresser i Idrætsparken.

Britneys cirkus
Lørdag den 11. juli 2009 optrådte Britney Spears i Parken med “The Circus Starring Britney Spears Tour 2009”.

En koncert, som Ekstra Bladet kaldte “Et fantastisk freakshow” og når Britney ikke selv var i fokus, “tog en horde af klovne, dværge, akrobater og autentiske cirkusartister over fra fænomenet og underholdt med halsbrækkende manøvrer, der fik Cirkus Benneweis til at minde om en død pausefisk.”

Løver i både hvidt og rødt
For præcis ti år siden spillede vi træningskamp i Parken mod Cercle Brugge, hvor 1.542 tilskuere mødte op og så os vinde 2-1 under ledelse af vores nye belgiske cheftræner, Ariël Jacobs.

Der var rullet nyt græs på banen efter en Madonna-koncert ugen før, og vi spillede en udmærket kamp og førte midt i 1. halvleg 2-0 på mål af Mustafa Abdellaoue og Ragnar Sigurdsson. Inden pausen reducerede Igor Vetokele for belgierne, og som vittige hoveder ofte påstår, var det dermed kun et spørgsmål om tid, før vedkommende kunne kalde sig FCK-spiller. Der gik også kun en måneds tid...

Noget usædvanligt byttede vi spilledragt i pausen, men vi havde netop fået adidas som trøjesponsor og benyttede kampen til at præsentere både en hvid europæisk hjemmebanedragt og en rød udebanedragt.

Foto: FCK.DK

 

Foto: FCK.DK