Vores tidligere SLO Ivar Petersen løfter trofæet
Vores tidligere SLO Ivar Petersen løfter trofæet

Ugen der gik (21/2019)

Kan Williams klubrekord blive slået?
Man skal aldrig sige aldrig, men den er godt nok svær... 425 kampe! Og 105 kampe mere end Hjaltes 320 kampe!

William Kvist for Guldløven af Bo Rygaard
William fik Guldløven af Bo Rygaard inden lørdagens kamp. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Den nærmeste i den nuværende trup er Pierre Bengtsson med 217 kampe, dvs knap halvt så mange som William. Pierre er nr. 11 på alltime-listen, hvor Top 10 nu ser således ud:

1. William Kvist 425
2. Hjalte Nørregaard 320
3. Michael Mio Nielsen 284
4. Mathias Zanka Jørgensen 275
5. Lars Jacobsen 263
6. Christian Lønstrup 253
7. Thomas Delaney 246
8. Diego Tur 225
9. César Santn 220
10. Thomas Kristensen 219

William havde "kun" spillet 275 kampe, da han kom hjem i sommeren 2015 - så det er da ikke umuligt for Zanka eller Delaney, hvis de ellers kommer hjem i tide. Opfordringen er hermed givet videre!
 

Rygnumerologi
To nye spillere er blevet præsenteret til den kommende sæson: Sten Grytebust får #13, og Karlo Bartolec får #17.

#13 blev senest båret for tre år siden af Kris Stadsgaard, og #17 sad senest på ryggen af Bashkim Kadrii i begyndelsen af 18/19-sæsonen.

Du kan se en opdateret rygnummer-oversigt her på fck.dk/rygnumre
 

Karlo Bartolec
Foto: FCK.DK


Italien Rundt
Federico Santander afsluttede lørdag aften sin første Serie A-sæson med bravour, da han startede inde for første gang i to en halv måned og kvitterede mod to mål og en assist i Bolognas 3-2-sejr over Napoli.

Santa var fast starter (seks mål i 26 kampe), indtil han i midten af marts missede et par kampe med en skulderskade, og siden måtte han nøjes med indskiftninger, inden i lørdags.

Federico Santander
Foto: Mario Carlini, Iguana Press/Getty Images


Napoli var i øvrigt nærmeste konkurrent til at slutte sæsonen som mest scorende Serie A-hold, men vores venner fra Atalanta løb med æren med 37 mål i 38 kampe - det eneste hold med over 2 mål i snit pr. kamp. Og Torino var de eneste, der holdt målet rent mod dem både hjemme og ude, ligesom... I ved hvem ;-)
 

Østrig Rundt
Uros Matic - der fyldte 29 i torsdags - afsluttede sit lejemål med Austria Wien denne weekend, hvor han har været fast starter på midtbanen. Austria jagtede tredjepladsen, der sikrer EL-gruppespil, og Uros bragte dem foran 1-0 ude mod LASK, der allerede havde sikret sølvet. LASK vandt dog 5-2, og da Wolfsberger samtidig slog Uros' gamle klub, Sturm Graz, tog de bronze, mens Austria må nøjes med EL-kvalifikation.

Andrija Pavlovic brændte straffe i lørdags mod Altach, men scorede på riposten - hvilket kun var nok til at reducere til slutcifrene 1-2. Rapid er dog klar til EL-playff, da de vandt nedrykningsgruppen i den østrigske Bundesliga.

Til sidst i "Østrig-runden" et stort skulderklap til 19-årige Morten Hjulmand, der siden sommerens skifte fra FCK's Talentafdeling har spillet fast på Admira Wackers midtbane. Admira startede sæsonen skidt, men klarede frisag i forrige runde, da de slog Innsbruck, som nu må turen ned i næstbedste række.

Morten Hjulmand
Foto: Martin Rauscher, SEPA.Media/Getty Images


Frankrig Rundt
Andreas Cornelius spillede sin sidste Bordeaux-kamp den 20. februar mod Guingamp, inden han blev skadet og måtte opereres, og siden vandt vinklubben i kun to af sæsonens sidste 13 kampe og forblev hele sæsonen en blød mellemvare i Ligue 1.


Dobbeltnederlag til U19 og U17
Lørdag eftermiddag tabte U19 0-2 og U17 1-2 i Esbjerg. U17 førte ellers 1-0 på et mål af Fisnik Isaki, og hjemmeholdet scorede sejrsmålet i sidste minut.

På lørdag kl. 13 tager begge hold imod SønderjyskE på KB's anlæg - U19 spiller kl. 13, og U17 kl. 15.30.

Allerede onsdag aften kl. 19 spiller U19 dog pokalfinale mod Hvidovre IF på Frederiksberg Idrætspark. Hvidovre spiller til daglig i U19-divisionen, der er rækken under U19-ligaen.


KB i problemer
Situationen spidser til i bunden af Københavnsserien, hvor KB kæmper for at holde sig fri af nedrykning, for som det ser ud nu, risikerer man at tre hold rykker ned og ikke kun to - det afhænger af, hvem der rykker ned i Københavnsserien.

Lørdag leverede KB dog et fornemt comeback ude mod topholdet KFUM, der førte 2-0 ved pausen, hvor KB fik udvist Esmaeil Roudsari. Men to mål af Jonathan Grumme lige efter pausen sikrede KB's ti mand et vigtigt point inden de to sidste runder.

Grundlovsdag venter endnu en svær opgave hjemme mod Husum, der kæmper hårdt om en oprykningsplads, og herefter slutter KB sæsonen den 8. juni ude mod NB Bornholm, der ikke har noget at spille om.
 

B1903 fortsætter de gode takter
B1903 har for alvor fundet de gode takter frem i foråret og er ubesejrede i syv kampe efter 5-0 over bundholdet Føroyar i lørdags. Målene blev sat ind af Oliver Ritter Schneider, Thor Vinberg Thybo, Jonas Emil Tøttrup, Marco Elver Hagesø og Lukas Wigant Sørensen.

03'erne møder Rønne ude på lørdag, og Prespa hjemme næste lørdag.


Oldboys tabte pokalfinalen
KB/FCK's Oldboys var nok engang i pokalfinalen mod de evige rivaler fra AC Odense, og denne gang trak fynboerne det længste strå hjemme på OKSon Park og vandt 1-0 på et mål af Jesper Christiansen i 2. halvleg. Eks-OB'eren, altså... ikke vores tidligere målmand. Det var dog Thomas Villadsen, der vogtede målet og udgjorde det eneste eks-FCK-islæt på vores hold, mens Morten Bisgaard var på det vindende hold.

I ligaen skal Oldboys først i kamp Grundlovsdag ude mod Tuse, og det er kun sejre der tæller, hvis de skal følge med Kim C og formstærke Hvidovre IF, der har max-point efter syv runder.