U19-jubel

Ugen der gik (19/2023)

U19-LYNGBY 3-1
U19 vandt lørdag eftermiddag 3-1 i ”for-premieren” til pokalfinalen på onsdag mod Lyngby Boldklub. Sejrscifrene blev 3-1 efter 2-0 ved pausen.

Oscar Højlund
Oscar Højlund fejrer målet til 1-0. Foto: Anton Malkov, FCK.DK

Tristan Fynbo, en af flere der har været ude med skader i foråret, var klar igen og fik comeback i 2. halvleg, og Oliver Højer fik sin første kamp fra start som U19-spiller. Dermed hænger vi stadig på i topstriden med FC Midtjylland inden de sidste runder.

90+4.: 3-1 Alexander Simmelhack

Andreas Dithmer – Oliver Svendsen, Cornelius Olsson, Ethan Amundsen-Day, Hjalte Bidstrup (76.: Emil Møller) – Thomas Jørgensen, Nikolaj Zachariassen (68.: Tristan Birch), Oscar Højlund – Victor Froholdt, Emil Thor (68.: Emil Rohd), Oliver Højer (60.: Alexander Simmelhack)

Emil Thor
Emil Thor scorede til 2-0. Foto: Anton Malkov, FCK.DK

Som nævnt er der pokalfinale mod Lyngby på onsdag – kickoff er kl. 18.30 i Tingbjerg Idrætspark, og hvis du ikke tager ud og hepper på drengene, kan du streame kampen på i vores app og på tv.fck.dk. Det kræver dog, at du har et FCK+ abonnement.

I U19-ligaen gælder det FC Nordsjælland på lørdag kl. 14 på Nummer 10.

Alexander Simmelhack
Alexander Simmelhack slog sejren fast i tillægstiden. Foto: Anton Malkov, FCK.DK

U17-LYNGBY 1-0
U17 vandt fredag eftermiddag, da Amin Chiakha kom på tavlen for tredje kamp i træk og scorede kampens enlige mål efter 18 minutters spil på oplæg fra Sashwat Rana.

I 2. halvleg var der et glædeligt gensyn med Julius Emefile, der har været skadet meget længe, men i dag fik comeback – og dermed også U17-debut.

Julius Emefile
Julius Emefile i en U17-testkamp mod Union Berlin i efteråret. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Lørdag kl. 14 tager U17 imod Vejle Boldklub på KB’s kunstbane 9.

U15 og U14 var ikke i kamp i weekenden. U15 møder også Vejle hjemme på lørdag med kickoff kl. 12, og U14 spiller ude mod Brøndby den 23. maj, kl. 18.

U19-LANDSHOLDET
Emil Rohd og Emil Møller debuterede begge på det danske U19-landsholdhold, der i onsdags slog Tyskland 2-1 i Esbjerg. Det var den sidste U19-landskamp for årgang 2004, og Rohd har ikke tidligere spillet U-landskampe, mens Møller har spillet 8 U16-landskampe.

Emil Møller
Emil Møller. Foto: sportsidioterne.dk

Emil Rohd
Emil Rohd. Foto: sportsidioterne.dk

U18-LANDSHOLDET
Det danske U18-landshold spillede i sidste uge to kampe mod Tyskland i Wolfsburg og vandt den første 3-0 og tabte den anden 2-5.

Vi havde Andreas Dithmer, Oscar Højlund, Thomas Jørgensen og Alexander Simmelhack i truppen – Noah Sahsah var også udtaget, men blev forhindret af udtagelser til førsteholdstruppen.

I den første kamp startede Dithmer på mål, og de andre kom ind i løbet af kampen – og Thomas scorede det danske 2-0-mål.

I den anden kamp startede Oscar, Thomas og Alexander, og sidstnævnte scorede til 2-0 allerede i det 18. minut, inden tyskerne kom i gang.

UNGARN U17
Vores ungarske U17-midtbanespiller, Hunor Vajk Németh, er udtaget til EM-slutrunden for U17-hold, der afvikles "hjemme" i Ungarn. Hunor har senest været anfører på U16-landsholdet og har endnu ikke spillet på U17-landsholdet før, så det er en flot anerkendelse for hans præstationer.

Ungarn er i gruppe med Wales (17. maj), Polen (20. maj) og Irland (23. maj).

Hunor Vajk Németh
Hunor Vajk Németh til træningen med U17-landsholdet før slutrunden i Ungarn. Foto: Judit Wacha

FREM-B1903 2-0
B1903 spillede ikke i weekenden, men tirsdag i sidste uge, hvor de tabte det vigtige bundopgør til Frem med 0-2 ude i Valby.

På torsdag kl. 14 gælder det Hvidovre IF 2 hjemme på Lyngbyvejens anlæg – lige i tide til at nå i Parken til pokalfinalen kl. 17.

KB-UNION 3-0
Efter sidste weekends nederlag kom KB tilbage i vindersporet med en hjemmesejr på 3-0 over Union. Efter 0-0 ved pausen scorede Sebastian Kaalund to gange og Rasmus Ellegaard en enkelt.

Næste kamp er onsdag den 24. maj, kl. 20 er ude mod B1903 4.

HVIDOVRE-OLDBOYS 2-1
Oldboys tabte onsdag aften topkampen i Hvidovre med 1-2, og ligger dermed et enkelt point efter Stenløse i toppen af tabellen. Bjarke Vind scorede det enlige mål. I aften kl. 20.30 gælder det Allerød FK på KB's kunstbane 9.