Måljubel efter U15-scoring

U15-cheftræner Niels Lawaetz: En fin sæson - ikke kun på grund af bronze

I fire separate artikler gør vi status på sæsonen 2020/21 med de fire cheftrænere for vores talenthold U14, U15, U17 og U19. Se de øvrige her.

På U15 spiller de unge talenter i en landsdækkende liga med 14 klubber, og vi endte sæsonen med bronzemedaljer i kraft af en tredjeplads efter OB og Brøndby.

”Helt overordnet har det været en fin sæson,” siger Niels Lawaetz.

”Ikke kun fordi vi får bronzemedaljer, men først og fremmest fordi spillerne har udviklet sig meget og rykket helt vildt under svære betingelser.”

”Vi har selvfølgelig sat rammerne for dem, men netop i denne sæson med nedlukning, hjemmetræning og så videre, så har meget været op til spillerne selv. Men de har vendt det til noget positivt og er virkelig vokset med opgaven.”

Vigtigst at overlevere dygtige spillere til U17
”Slutplaceringen er jo ikke helt ligegyldig på U15, men det vigtigste er at kunne overlevere nogle dygtige spillere til Alfred og U17-staben. Jeg vil sige det sådan, at det er okay at blive nummer 3, men ikke at blive nummer 9,” vurderer Niels.

U15-cheftræner Niels Lawaets
Cheftræner Niels Lawaetz (t.h.) under lørdagens sæsonafslutning. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Seks hold skilte sig ud
”Der var seks hold i toppen af ligaen, der skilte sig ud, og vi vandt for eksempel alle 16 kampe mod de øvrige otte hold. Så der er ikke så mange hold, der har taget point fra os i sæsonen, hvor Brøndby startede stærkt, men hvor OB virkelig var stærke i den sidste del, hvor de kom med et stærkt, fysisk hold.”

Det var som nævnt også et kapløb mellem Brøndby og OB til sidst, og lørdag eftermiddag kunne Brøndby med en sejr have løftet mesterskabstrofæet på Peter Bangs Vej. Det så også længe sådan ud, da de kom foran 1-0 kort efter pausen, men mod slutningen udlignede Oliver Højer med et langskud, og trods hektisk Brøndbypres blev det ved 1-1. Det betød, at OB gik forbi og snuppede titlen med en 1-0-sejr over FC Midtjylland.

U15-Brøndby
Action i FCK-feltet i U15-derbyet. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Smal trup gav nye muligheder
”Fysisk er der stor forskel på årgangen, og der har da været nogle præstationer, vi ikke var tilfredse med, men generelt er jeg godt tilfreds," siger Niels Lawaetz.

"Vi har haft en forholdsvis lille trup denne sæson, men vi har en stærk stab omkring holdet, og så vi har brugt en del U14-spillere undervejs, og det har været positivt at se, at de også kan spille med på det næste niveau.”

”De seneste tre måneder har vi også trænet meget sammen med U17, som også har haft en lidt smal trup i foråret, efter at de sendte mange op på U19 i vinter. Men der viste U15-drengene også, at de er klar til det næste niveau.”

”Ellers har sæsonen selvfølgelig været præget af Covid-19 nedlukningen, og blandt andet er vi desværre gået glip af de udlandsrejser, vi plejer at tage på. Men vi nåede heldigvis at få en del spillere med på de årlige DBU-samlinger.”

Godt første år på Søndermarkskolen
Uden for banen har U15-årgangen også mærket store forandringer, fordi det hidtidige skolesamarbejde blev afbrudt sidste forår, så midt mellem forårets og efterårets corona-nedlukninger måtte de skifte skole.

”Hele holdet startede sidste år på 8. klasse ovre på Søndermarkskolen som en slags pilotprojekt på det permanente tilbud, som vi nu har meldt ud sammen med skolen og kommunen. De kom rigtig godt igennem deres første år, og vi har fået stor ros af skolen for at kunne håndtere den del. Drengene har været gode ambassadører for klubben, og det betyder også meget for hele vores talentarbejde,” slutter Niels Lawaetz.