Marko Stamenic

Marko Stamenic skal til OL: Stolt over at få så stor en oplevelse

19-årige Marko Stamenic er udtaget til OL-truppen for New Zealand og får dermed en unik oplevelse senere på sommeren i Japan.

"Jeg har godt vidst i et stykke tid, at der kunne være en chance for at komme med, men det gik først for alvor op for mig, da holdet skulle udtages i forgårs. Jeg er selvfølgelig meget entusiastisk og stolt over at få så stor en oplevelse," siger en glad Marko Stamenic og fortsætter:

"Jeg er bare taknemmelig og ydmyg over at skulle spille for mit land - både sammen med nogle af mine venner, men også med nogle spillere, som jeg aldrig havde forestillet mig, at jeg skulle få lov at spille på hold med. Så jeg vil sige tak for støtten til min familie, mine venner, landstrænerne og også FCK selvfølgelig," siger en glad newzealænder, der kom til København tilbage i september sidste år.

Store forventninger
New Zealand er til OL i gruppe med Sydkorea, Honduras og Rumænien. Og midtbanemanden tror på succes for 'kiwierne' som holdet kaldes.

"Jeg går altid på banen for at vinde, og jeg tror, at vi kan gå videre og gøre det godt. Så jeg har store forventninger faktisk. Jeg har hørt fra mange, at OL er det største i ens karriere, så det er selvfølgelig også stort for mig personligt. Og jeg har fået mange lykønskninger og tilkendegivelser hjemmefra, så det har bare været dejligt."

Med udtagelsen er Stamenic sandsynligvis væk fra København hele juli måned. Turneringen spilles fra den 21. juli til den 7. august i Japan.

Marko Stamenic
Stamenic i aktion mod Hvidovre torsdag på Nummer 10.

Stort skulderklap
Han huserer til daglig på U19-holdet, men er noteret for en enkelt førsteholdskamp for FCK i november 2020 mod Randers i Parken, og han spillede så sent som i forgårs hele træningskampen mod Hvidovre på den centrale midtbane.

"Det er et stort skulderklap for mig og jeg ser virkelig frem til turneringen, men jeg ved også godt, at der venter endnu mere hårdt arbejde hver dag, så man kan holde fokus på sig selv og sin udvikling. Det handler om at holde benene på jorden, og jeg vil bare gøre det så godt som muligt her i klubben og forsøge at komme så tæt på førsteholdet som muligt," slutter Stamenic.

Herfra ønskes Marko og hans holdkammerater al muligt held og lykke til de olympiske lege.

Fodboldturneringen ved OL er for U24-spillere født efter 1. januar 1997. Dog har hvert landshold lov til at udtage tre ældre spillere. Brasilien er forsvarende olympiske mestre, efter sejr på hjemmebanen i Rio i 2016.