Jess Thorup

Thorup: Vi sparer ikke nogen, men er udfordret af mange skader

”Der må ikke herske nogen som helst tvivl om, at vi stiller det stærkest mulige hold i morgen og lægger den bedst mulige gameplan for at vinde, men jeg vil ikke lægge skjul på, at vi har store udfordringer på skadefronten,” sagde Jess Thorup på dagens pressemøde forud for Slovan-kampen torsdag aften.

Hvem og hvor mange ville han ikke sige konkret, men han nævnte, at Jens Stage f.eks. er tvivlsom, og at der vil være fire U19-spillere i bruttotruppen. Og Roony Bardghji er ikke en af dem, da han ikke er opfylder betingelserne for at kunne ”efteranmeldes” til efterårets europæiske kampe.

”Vi måtte fylde godt op med U19-spillere for at kunne spille 11 mod 11 til træningen i dag, og et par af dem fik sig en glædelig overraskelse bagefter, da de fik at vide, at de skulle med i truppen,” fortalte Thorup.

”Det siger lidt om, hvor vi er lige nu, men vi ser stadig os selv som favoritter. Og selv om vi allerede har vundet gruppen, så er der stadig meget på spil.”

>> Find din plads til Slovan-kampen her

Flere scenarier i kampen
For vores vedkommende handler det både om point til den europæiske rangliste og om præmieindtægter, og Slovan kæmper først og fremmest om andenpladsen, der giver adgang til 1/16-finalerne mod en af 3’erne fra Europa League.

”Netop Slovans kamp med PAOK om andenpladsen betyder, at der er flere scenarier, vi skal forholde os til i kampen," fortsætter Thorup.

"Hvis de for eksempel skal op og jage både en sejr og eventuelt også med mere end et mål, så kan vi måske lukrere på det i kampen, så de forskellige muligheder er vi også klar på, når vi går på banen i morgen.”

”Vi var udfordret dernede af deres meget direkte spil med nogle stærke offensive typer, men vi så også de muligheder, som vi har for at gøre ond på dem, hvis vi kan kontrollere kampen."

>> Fanshoppen har åbent helt til kickoff

Conference League har hjulpet os
Som gruppevinder springer vi 1/16-finalerne over og går direkte til 1/8-finalerne i marts, og Thorup har haft stor gavn af vores deltagelse i Conference League.

”Det har helt sikkert hjulpet os i forhold til Superligaen, da vi i indledningen af sæsonen på kort tid skulle spille både en ny målmand, en ny højre back og en ny midtstopper ind på holdet og senere kom flere nye til."

"De mange kampe i de første måneder betød, at vi hurtigere fik spillet holdet sammen og skabt relationer, og vi så også vores lange sejrsrække i august, inden skaderne begyndte at ramle ind over os.”

Begejstret for de unges tilgang
”Heldigvis har de unge stået klar til at tage over, og nej, de havde nok ikke fået lige så mange chancer i den mængde og det omfang, som de har fået. Men jeg er meget begejstret for deres tilgang, og de har virkelig leveret alt det de kunne.”

”Det har dog også givet os nogle bump på vejen, men vi har aldrig været bange for at bruge dem, og det er vi heller ikke i morgen. Og jeg glæder mig til, at vi fremover får gevinst af de mange spilleminutter, som de har fået både nationalt og internationalt.”