Jess Thorup

Thorup: Så tæt på guldet, vi kan komme, men det er ikke vundet endnu

Cheftræner Jess Thorup var glad og stolt over præstationen i Randers, og at vi har bragt os i den fordelagtige situation, vi nu står i. Men dansk mester vil han ikke kalde os, før det er matematisk sikret.

”Jeg er glad og stolt over, at vi har taget det her kæmpe skridt i dag, så vi nu er så tæt på, som man kan komme. Jeg er meget imponeret over den måde, spillerne har håndteret presset på lige til det sidste. Både det pres, vi har lagt på os selv, og det pres, som også er kommet udefra.”

"Det er stærkt at kunne vinde både i onsdags og i dag med kniven på striben, og det viser virkelig, hvilke kvaliteter der er i truppen, og hvilket potentiale, vi har at bygge videre på."

"Derfor har jeg også sagt til dem, at de skal nyde det i dag, og at de gerne må tage en øl i bussen på vej hjem, men lad os nu lige se, hvad der sker i morgen aften, før vi kalder os danske mestre.”

Sæson med mange bum på vejen
”Det har været en sæson med mange bump på vejen, ikke mindst med de mange skadede nøglespillere i efteråret, men de unge trådte virkelig til og leverede varen, så vi holdt afstanden til toppen nede på to point ved vinterpausen. Og spillede os videre i Europa, ikke at forglemme.”

”Foråret har været fantastisk, selv om vi en overgang førte med ni point, men tingene har det med at udligne sig, så jeg er ikke overrasket over, at det først afgøres her til sidst.”

”Vi er endnu ikke helt der, hvor vi gerne vil være med det her hold, men det her er bestemt et kæmpe skridt i den rigtige retning. Og får vi det guld, som vi nu er så tæt på som man næsten kan være, så gælder det om tage nye skridt i næste sæson, både i Europa hvor vi måske endda kan komme Champions League-gruppespil, og så selvfølgelig genvinde det danske mesterskab.”

Fantastisk opbakning i tykt og tyndt
”Vores fans har været der i tykt og tyndt denne sæson, og der er sat rekord for vores hjemmepublikum i Parken, så de har også en stor andel i, at vi er nået hertil, hvor vi er. Derfor glæder jeg mig også meget til en fuldsat Parken på søndag, når vi forhåbentlig skal have guldmedaljerne overrakt.”

Om kampen i dag
”Det første kvarter af kampen var vi shaky, men siden fik vi godt fat i spillet og skabte masser af chancer i slutningen af 1. halvlegen til at komme foran med både et og to mål.”

”Så scorede Hákon et fantastisk flot mål, der sendte os på vinderkurs, men det er klart, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvordan det var endt, hvis ikke Kamil havde snuppet straffesparket.”

”Jeg har aldrig tvivlet på hans kvaliteter, men han har virkelig også taget nogle store skridt denne sæson og haft en enorm betydning for den stærke defensiv, som har kendetegnet os. Så redningen i dag var bare prikken over i’et på en fantastisk sæson for ham.”

”Men vi fik den sejr, vi kom efter, og som jeg også synes, vi fortjente,” sluttede Jess Thorup.