Stemningsrapport fra lørdagstræningen

Spillerne mødte alle op i højt humør og viljen til at arbejde hårdt for sagen, hvilket da også er et af holdets kendetegn. Det var tydeligt, at morgendagens kamp bliver taget yderst seriøst. Efter opvarmningen med løb og udstrækning, blev spillerne delt op i tre firkanter – smørklat var på programmet. Den første firkant bestod hovedsageligt af truppens unge spillere. Hvorimod de to andre bestod af de mere erfarne spillere. Både assistenttræner, Peter Nielsen, og cheftræner, Ståle Solbakken, deltog i øvelsen, og de var ofte repræsenteret i midten. Hvor der ikke var meget spillemæssigt niveauforskel de tre firkanter imellem, var der stor forskel på lydniveauet. Især Jesper Christiansen gav prøver på, at han uden de store problemer kan råbe sit forsvar op på selv store stadioner som Old Trafford. Den mands engagement er svær at finde større. Sjældne gange mistede han bolden og skulle derved i midten for at generobre. Det blev altid en kort fornøjelse, eftersom han på forunderlig vis ikke havde problemer med at opsnappe bolden igen. Øvelsen blev afsluttet med en lille spurt for at få løsnet op i benene.

 

Peter Nielsen i midterforsvaret
Spillerne blev samlet i en cirkel og fik dessiner fra Ståle Solbakken. Derefter kom dagens højdepunkt for de fremmødte tilskuere, som i øvrigt var en noget sluttet flok i småregnen. Spillerne blev delt op i to hold med hver 11 spillere. Det ene hold bestod primært af unge spillere, hvor Peter Nielsen havde fået lov at tage plads i midterforsvaret. Det andet hold lignede noget som kunne være en startopstilling til morgendagens kamp. Imens stod Ståle i midtercirklen og gav utallige ordre til spillerne. Det var tydeligt for enhver, at han ønskede, at spillerne skal lægge et enormt højt pres på modstanderen. Det var det erfarende hold, som styrede kampen. De unge gav igen med en række kontraangreb. Peter Nielsen fik i en situation vist, at han endnu ikke har mistet sin hurtighed. Han nåede med et hængende hår bolden før Jesper Grønkjær. Kampen sluttede dog uden én eneste regulær chance til nogen af holdene.

 

Målfarlige Jesper Christiansen
Som afslutning på dagens træning blev der øvet indlæg fra Jesper Grønkjær og Oscar Wendt. I målet stod Benny Gall, som gav den som levende plankeværk. Efter Jesper Christiansen havde set på i længere tid, gjorde han sin entré i øvelsen. På sit allerførste forsøg gjorde han det, som resten af truppen endnu ikke havde formået – nemlig at score. Kort efter var det fyraften, og spillerne kunne få tid til den nødvendige afslapning før morgendagens kamp i PARKEN.