Ståle: Vi skal ikke spille tiki-taka

På pressemødet inden morgendagens kamp mod SK Slavia Prag stillede vi med en lineup bestående af Ståle Solbakken og Carlos Zeca.

De første par spørgsmål gik til Zeca, der blandt andet startede med at sige:

”Skulle vi vinde på et mål i de sidste minutter, vil jeg ikke fejre målet som mod Bordeaux, jeg vil nok finde en lidt mere normal måde at juble på, for det var ikke en god oplevelse sidst. Så ingen tvivl om, at jeg vil finde en anden måde at juble på”.

”Derudover er kampen i morgen selvfølgelig meget vigtig, for resultatet i hjemmekampen mod Slavia Prag var jo ikke det ønskede resultat. Nu har vi kampen i morgen til at ændre på situationen, for selvom vi har to kampe mere, er kampen mod Slavia naturligvis meget vigtig – og det er også vores plan, at vi skal vinde i morgen aften.

Her på FCK.DK håber vi, at Zeca og det øvrige hold holder sig til planen.

Efter at Zeca havde besvaret spørgsmål, var det Ståle Solbakkens tur ved mikrofonen. Han startede med at konstatere:

”Jo, vi er i problemer med et nederlag. Vi har brug for point, hvis vi skal have en tættere stilling i gruppen, for taber vi, er vi som sagt i store problemer”.

Ståle blev spurgt, om han havde holdopstillingen klar. Til det svarede han:
”Nej, jeg har ikke sat holdet endnu, så den kan jeg ikke svare på endnu. Men der bliver ikke alt for mange ændringer i forhold til vores seneste kamp”.

Om selve kampen i morgen sagde Ståle:
”Alle vores tre kampe har været tætte, og i vores første kamp mod Slavia var der også få chancer. De er aggressive, de er stærke, de løber meget, de fighter meget og de har meget fysik i deres trup. I kampen i Telia Parken mod Slavia missede vi for ofte den sidste aflevering, der kunne have givet os en chance, og det skal forbedres. Vi har haft en fantastisk defensiv base i alle tre kampe, bortset fra i de sidste 10 minutter mod Bordeaux. Ellers har vi været tæt på perfekte rent defensivt. Vi har ikke tilladt mange chancer imod os, og den stil skal vi fortsætte”.

”Jeg tror, at Slavia fra første fløjt vil komme hårdt og stærkt mod os med deres ”high-tempo football”. Det skal vi lukke ned for. Jeg tror ikke der kommer mange chancer i morgen, men når der kommer chancer, skal vi være effektive”.

Afslutningsvis sagde Ståle:
”Vi skal være bedre til at aflevere bolden, når vi kommer i de rette områder. Kan vi kommer væk fra der, hvor de markerer mand-mod-mand, vil vi få en del plads. Men de har været stærke og har været det bedste hold i gruppen. Vi skal fokusere på os selv, og vi skal ikke gå rundt og tro, at vi kan spille tiki-taka rundt om dem, for så vi de erobre bolden i farlige områder for os. Vi er nødt til at have balance i vores spil, vi skal være defensivt stærke, og skal være gode på dødbolde i begge ender af banen. Det var små marginaler der afgjorde den første kamp mod Slavia, og nu spiller de hjemme – og dermed bliver det sikkert endnu sværere for os. Men i kampen i Telia Parken ramte N’Doye, Fischer og Falk ikke dagen rent offensivt, og der er jo helt klar noget, som vi kan forbedre i morgen. 

Om det lykkes får vi svaret på torsdag aften fra klokken 2100.