Og så blev det 11 – 32 – 5 ...

Ståle Solbakken bliver norsk landstræner i 2012


F.C. København skal have ny cheftræner fra sommeren 2011. F.C. Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, og det norske fodboldforbund er blevet enige om en aftale, der indebærer, at Solbakken fra 1. januar 2012 bliver norsk landstræner. 

Det betyder, at F.C. København skal have ny cheftræner, når den nuværende aftale med Ståle Solbakken udløber i sommeren 2011. 

- Ståles resultater i F.C. København taler for sig selv, og vi havde gerne set ham fortsætte i klubben efter kontraktens udløb i 2011. Omvendt er vi stolte over, at Ståle gennem sit glimrende arbejde i F.C. København har kvalificeret sig til landstrænerposten i sit hjemland, siger sportsdirektør i F.C. København, Carsten V. Jensen, og fortsætter: 

- I F.C. København foretrækker vi at tænke og handle langsigtet, og derfor passer det os godt, at vi allerede 20 måneder før deadline kan sætte gang i processen med at finde Ståles afløser. Vi har naturligvis et klart billede af den profil, vi leder efter. Og profilen vil tage sit udgangspunkt i det kontinuerlige arbejde og den sportslige fremgang, der har kendetegnet F.C. København i de seneste ti år, hvor vi har etableret os i toppen af dansk fodbold og konstant forbedret vores internationale position. 

Mange mål endnu
- Jeg har fået tilbudt mit drømmejob, og jeg ser naturligvis frem til at vende hjem til den spændende udfordring som norsk landstræner om et par år. Lige nu er jeg cheftræner i Nordens største klub, og der er mange sportslige mål, vi skal nå, inden jeg i sommeren 2011 vil jeg se tilbage på mine år i F.C. København med både stolthed over de opnåede resultater og glæde over at have arbejdet i et klubmiljø med meget kompetente og sympatiske mennesker, siger 41-årige Ståle Solbakken, der understreger, at han efter dagens meddelelse ønsker at lukke alle spekulationer og snak om fremtiden og udelukkende vil beskæftige sig med jobbet i F.C. København. 

Ståle Solbakken, der som spiller optrådte 15 gange i FCK-trøjen, tiltrådte som cheftræner i F.C. København den 1. januar 2006. Han har på nuværende tidspunkt stået i spidsen for løverne i 204 kampe, hvoraf de 122 er vundet og blot 42 er tabt. Med et pointgennemsnit per kamp på næsten 2,0 er han formentlig den mest succesrige cheftræner i nyere dansk klubfodbolds historie. 

Under Ståle Solbakkens ledelse har F.C. København på fire sæsoner vundet tre danske mesterskaber samt en pokaltitel, og holdet har desuden kvalificeret sig til europæisk gruppespil i samtlige fire sæsoner.