Solskinssejr i Farum

Forsinket kick off generede ikke topholdet
Ulrik Laursen var med igen og skubbede Zanka ud på bænken, men ellers var der genvalg over hele linien til startformationen fra hjemmekampen mod OB for 2 uger siden. Da klokken nærmede sig 17.00 stod der stadig hundredvis af tilskuere uden for Farum Park, så man valgte at udsætte kick off med et kvarter.

Kampens første hjørne var hjemmeholdets, men ellers kom der hurtigt til at stå F.C. København på begivenhederne, mens nordsjællænderne blev presset langt tilbage på banen. Her stod de til gengæld ganske godt og kompakt, men efter 12 minutters spil kunne de nu alligevel ikke følge med… Santin modtog bolden langt oppe på FCN’s banehalvdel, spillede Ailton der fikst spillede den tilbage til Santin, og i fuld fart satte han kurs ind i feltet mellem to forsvarere og prikkede elegant bolden fladt ind i det lange hjørne uden chance for Nenad Novakovic i FCN-målet.

En drømmestart for topholdet, der i den følgende snes minutter nærmest ejede bolden og kørte den meget rundt på Nordsjællands banehalvdel, men det solide overtag udmøntede sig ikke rigtig i afslutninger. William Kvist – der arbejdede godt på højrekanten både defensivt og offensivt - var nærmest med et forrygende langskud, som Novakovic dog med en god redning sendte til hjørne.

Markant overtag, men få chancer
Efterhånden gik løverne for en stund ned i tempo og energi og lukkede hjemmeholdet lidt mere ind i kampen. Med lidt større held og præcision kunne Junior tilmed have udlignet, da han efter en dødbold blev spillet totalt fri i feltet, men han sendte bolden et stykke ved siden af Jesper Christiansens mål.

Mod halvlegens slutning strammede københavnerne grebet igen, men stadig uden at kunne spille sig frem til de helt store tilbud. Igen var et langskud det nærmeste man kom, denne gang signeret Hjalte Nørregaards venstrefod, men det der kunne være blevet årets mål i Farum strøg lige forbi mål.

Trods den fortjente føring kunne man ikke være fuldstændig tilfreds med udbyttet af det store spilovertag, da spillerne gik til pause efter de første 45 minutter, men i betragtning af at man stort set havde holdt nordsjællænderne fra chancer, så var der ikke overdrevent grund til bekymring.

Det var der heller ikke sådan som det udviklede sig efter pausen… Gæsterne sad stadig tungt på kampen, mens hjemmeholdet stod kompakt og håbede på kontramuligheder. 7 minutter efter pausen fik Pospech en fin, dyb stikning i højre side af Antonsson, og han tacklede sig godt fri og kom ind i feltet, men hans aflevering mod Santin nåede ikke frem.

Ailton i hopla
Nogle minutter senere gav den meget veloplagte Ailton prøver på sin store driblekunst, da han snød et par mand ude i siden og trak ned mod mål og sendte et giftigt langskud lige ved siden af mål. Kort efter var William Kvist ved at bringe sig på skudhold og i det hele taget var der en tand mere aggressivitet i det offensive spil end i 1. halvleg. FCN var ikke længere væk end at Junior og Bernburg havde hver sit langskud, men det var ikke noget voldte der Jesper Christiansen problemer, og helt i tråd med spillets fordeling var det gæsterne der fik kampens næste mål.

Santin spillede Kvist fri i højre side af feltet, og han sendte en præcis pasning ind foran mål, hvor Ailton var på pletten og chippede bolden op i nettaget fra nært hold til enorm jubel for de mange FCK-fans, der havde taget turen nordpå og trofast sunget og heppet på deres helte gennem hele kampen. Ailton selv benyttede scoringen til en jeg-skal-være-far-fejring...

Morten Nordstrand kom på banen i stedet for Santin, og lidt efter kom Zanka også ind i stedet for Antonsson, og gæsterne fortsatte ufortrødent det massive pres mod et mere og mere desillusioneret hjemmehold, der trods de kun 4 point ned til nedrykningsstregen ikke lignede nogen, der ville dø med støvlerne på i dag.

Nordstrand gjorde det igen-igen
Men de var også oppe mod et koncentreret og fokuseret tophold, der ikke gav noget som helst væk i dag, og da hjemmeholdet mod slutningen af kampen alligevel fik etableret et vist pres på FCK-målet, så blev de prompte straffet. Ailton slog kontra og spillede Nordstrand helt fri i højre side, og fra kanten af feltet fyrede han af og sendte bolden i nettet bag Novakovic til sin tredje indskifter-scoring i træk.

3-0 og færdigt arbejde foran de mere end 8.000 tilskuere, der overraskede stadionpersonalet ved at møde frem. De fik ikke sæsonens mest velspillede opgør, og det var også så som så med spændingen. Men ingen kan være i tvivl om, at kampen fik den rette vinder!