Slavia siden sidst

Det er kun to uger siden vi mødte Slavia Prag i Telia Parken og tabte vores første hjemmekamp i et europæisk gruppespil siden 2014.

To Prag-Derbyer siden sidst
Vi har spillet et enkelt DERBY siden sidst, mens Slavia har spillet to.

Tre dage efter kampen i København vandt de 4-1 hjemme mod Dukla Prag, som ligger sidst i den tjekkiske liga, men i søndags fik de væsentlig hårdere modstand mod Sparta Prag i den 290. udgave af det mest klassiske Prag-derby.

Ti minutter før pausen headede Ondrej Kudela Slavia foran efter et hjørnespark, men Sparta kom igen og gik til pausen foran 2-1. Efter pausen sikrede Tomas Soucek det ene point til Slavia, og igen var det efter et hjørne.

Det var kun tredje gang, Slavia satte point til i ligaen denne sæson, men nok til, at Viktoria Plzen kom á point på førstepladsen. Sparta er tre point efter - i øvrigt ligesom vores venner fra sidste år, FC Zlin.

Til gengæld kan Slavia glæde sig over, at de for første gang siden 60'erne er ubesejrede i fem Sparta-Derbyer i træk.

Slavia Prags startopstilling mod Sparta Prag (4-2-3-1)

Ondrej Kolar
Vladimir Coufal, Ondrej Kudela, Michael Ngadeu, Jan Boril
Tomas Soucek, Josef Husbauer
Miroslav Stoch, Ibrahim Traore, Jaromir Zmrhal
Peter Olayinka

Det svarede næsten til holdet, der startede i Telia Parken - de manglede kun målscoreren Jan Matousek, og i stedet startede Peter Olayinka, som har været meget skadet i efteråret og sad på bænken i København.

3 x 1-0 i Europa League
Slavia Prag-Bordeaux 1-0 (Zmrhal 35')
FC Zenit-Slavia Prag 1-0 (Kokorin 80')
FCK-Slavia Prag 0-1 (Matoušek 46')

Målrigt i ligaen
I 14 ligakampe er Slavia kun gået fra banen én gang uden at score (0-2 hjemme til Jablonec), og i otte af de andre 13 kampe har de scoret tre eller fire mål.

I fire af deres seks hjemmekampe har de scoret fire mål, og hver gang har de åbnet scoringen i det første kvarter. I alt er 55 % af deres mål på hjemmebane er scoret før pausen, men vi til sammenligning har scoret 38 % af alle vores Superliga-mål før pausen.