Elias Achouri

Silkeborg-FCK: Dagen derpå

Fire runder igen - fire hold kæmper om guldet
Endnu engang fristes man til at skrive, at det ikke kan blive mere spændende - men det kan det jo!

Superligatabel


Prøv selv at lege med Slutspil-simulatoren på superliga.dk - der er mange sandsynlige kampudfald, der kan holde spændingen i live til sidste runde.

Foreløbig gælder det et ude-Derby på søndag kl. 16, og torsdag efter får vi besøg af FC Midtjylland i Parken kl. 20.

Ny topscorer
Med sine to mål i Silkeborg strøg Elyounoussi til tops på vores interne Superliga-topscorer, og Diogo rykkede op på en delt andenplads:

  • 8 mål: Mohamed Elyounoussi
  • 7 mål: Roony Bardghji, Orri Óskarsson, Diogo Goncalves
  • 4 mål: Elias Achouri og Viktor Claesson

Elias Achouri lagde op til Elyounoussis første mål og fortsatte jagten på Superligaens assistrekord, som ifølge superstats.dk er på 15 i en sæson (Brøndbys Ruben Bagger i 2001/02, og FC Nordsjællands Anders Due i 2005/06).

Ifølge nipserstat.dk har Zuma FCK's assistrekord med 14 i 2001/02, hvor superstats.dk dog kun har ham til 13.

>> Læs også: Rekordmange indskiftermål

Mohamed Elyounoussi og Elias Achouri fejrer 1-0-målet i Silkeborg. Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Andre toplister
Efter weekendens kampe topper F.C. København tre af toplisterne for mål, skud og rent bur:

Superliga-toplister


Stort, men ikke rekordstort fravær
I går sad ni spillere ude med skader, og Rasmus Falk havde karantæne, og vi skal lidt over to år tilbage for at finde kampe med flere fraværende.

I de to Conference League-1/8-finaler mod PSV i foråret 2022 manglede vi af forskellige årsager henholdsvis 11 (udekampen) og 12 (hjemmekampen) spillere.

Det skyldtes dels skader, og dels at Paul Mukairu, Akinkunmi Amoo og Nicolai Jørgensen ikke var spilleberettigede, og at Khouma Babacar havde karantæne.

I gruppekampen hjemme mod Slovan Bratislava den 9. december 2021 manglede vi hele 13 spillere, heraf 12 på grund af skader: Kevin Diks, Pierre Bengtsson, Ruben Gabrielsen, Nicolai Boilesen, Peter Ankersen, Valdemar Lund, Jens Stage, Carlos Zeca, Lukas Lerager, Andri Baldursson, Rasmus Falk og Luther Singh.

Desuden var Roony (som kort før fik Superligadebut) ikke spilleberettiget i Europa, da han ikke opfyldte ikke betingelserne for at kunne efteranmeldes til efterårets europæiske kampe.

Boilesen og Ankersen manglede dog kun på grund af mindre operationer, der nok var blevet udskudt, hvis ikke Slovan-kampen var uden betydning for placeringerne i gruppen, som vi allerede havde vundet på forhånd

Selv om vi startede med vores yngste hold nogensinde, så vandt vi 2-0 på mål af Jonas Wind og Rasmus Højlund. U19-forsvareren Mattias Jakobsen blev indskiftet til debut, mens William Clem og Emil Højlund måtte vente til senere.

Mattias Jakobsen, Emil Højlund og William Clem
Mattias Jakobsen, Emil Højlund og William Clem var i truppen til Slovan-kampen i december 2021. Christian Boier, FCK.DK


Lavt tilskuertal
De 6.481 tilskuere på JYSK Park i går er ca. 1.000 over Silkeborgs sæsongennemsnit, men kun én gang i vores seneste 40 Superliga-udekampe har vi spillet for færre tilskuere, da der var 5.559 på Cepheus Park i Randers den 5. november 2023. Ellers skal vi tilbage til Horsens-udekampen den 12. marts 2023, der trak 5.973.

FCK-fans i Silkeborg
Det var ikke her, der var tomme pladser på JYSK Park... Foto: Gaston Szerman, FCK Media

 

Kampstatistik

Kampstatistik

 

Kampstatistik