Elias Achouri, Mohamed Elyounoussi og Diogo Goncalves

Kampreferat: Opskriften virkede igen på Jysk Park

Mestrene var uden ni skadede spillere samt karantæneramte Falk og stillede ligesom tidligere kampe i Silkeborg i en 3-4-3-formation med: Grabara (anf.) – Vavro, Diks, McKenna – Ankersen, Mattsson, Clem, Jelert – Elyounoussi, Óskarsson, Achouri.

I det, som Silkeborg kaldte ”generalprøven for pokalfinalen”, startede Callum McCowatt for Stéfan Thordarson og Mads Larsen for karantæneramte Pelle Mattsson: Larsen – Sonne, Rödin, Felix, Poulsen – Brink, Klynge, Larsen – Adamsen, McCowatt – Lind

På en regnfuld eftermiddag i Søhøjlandet varmede alle vores spillere op i Roony-trøjer for at støtte deres uheldige holdkammerat, som i torsdags fik en alvorlig knæskade til træning og er ude i op til et år.

Opvarmning i Roony-trøjer

Tidlig scoring
Så snart Jens Maae fløjtede kampen i gang, lagde vi forrygende ud, og allerede i andet minut var Ankersen tæt på at score på et cutback fra Óskarsson, efter at Achouri sendte ham til baglinjen.

Minuttet senere kom målet efter et smukt opspil helt nede fra Grabara. Han sendte Jelert afsted i venstre side, og han overlod bolden til Achouri, der rykkede ned mod feltet og spillede Elyounoussi. Mens Óskarsson trak Joel Felix den anden vej, vendte nordmanden rundt om Andreas Poulsen og sparkede den fladt ind ved den ene stolpe, hvor Nicolai Larsen ikke nåede ud.

Elias Achouri og Mohamed Elyounoussi

De næste ti minutter var Silkeborg mest på bolden, hvor vi mistede nogle bolde lidt for hurtigt, når vi havde den, men vi holdt dem fra chancer med en meget påpasselig defensiv.

Efter et kvarters spil viste vi dog, at vi også kunne køre lange angreb med sikker boldomgang, og det angreb endte med en god chance til Óskarsson, som tæt under mål afsluttede lige på Nicolai Larsen efter et fint indlæg fra Elyounoussi.

Spillet måtte lidt efter stoppes nogle minutter, da en tilskuer fik et ildebefindende, men vedkommende blev heldigvis hurtigt meldt OK.

FCK-fans i Silkeborg

Elyounoussi dobbelt målscorer
Da spillet blev genoptaget sneg der sig efterhånden flere og flere boldtab ind i hjemmeholdets spil, og det gav os nogle gode omstillinger, som dog ikke kastede de store chancer af sig. Men vi dominerede godt, og i 27. minut lykkedes det at komme på 2-0.

Ankersen fandt Achouri i udkanten af feltet, og hans afslutning ramte en Silkeborg-forsvarer og gik lidt tilfældigt på tværs i feltet, hvor Elyounoussi lynhurtigt læste situationen og elegant skruede den forbi Nicolai Larsen med et ”billardstød”, så bolden trillede i mål via indersiden af stolpen – og ellers stod Óskarsson klar til at prikke den ind.

Jubel efter scoring

Chancer til flere mål før pausen
Det lignede en tidlig afgørelse mod et relativt Silkeborg-hold, som virkede - men næppe var - modløse, men som i hvert fald savnede modsvar, for nu sad vi fuldstændig på kampen.

I 35. minut var Orri tæt på at overliste Larsen med et hovedstød, som ikke var hårdt men velplaceret, men keeperen nåede den lige akkurat oppe under overliggeren. Men havde islændingen dirigeret den lidt længere over mod det lange hjørne, havde han næppe nået den.

I 41. minut var Elyounoussi ikke langt fra et hattrick, men fik ikke ordentligt træf med venstre, da han vendte rundt i feltet og i stedet skød lige på Larsen.

Silkeborg fik dog lidt at varme sig på lige før pausen, da Callum McCowatt fra halvspids vinkel skød på overliggeren, men blev vinket offside, og lidt efter var Tonni Adamsen på færde, men en meget sikkert spillende Kamil Grabara afværgede.

I stedet sluttede vi tillægstiden med endnu en god kontrachance, og selv om der var meget at glæde sig over, burde vi bare have føre mere end 2-0 efter de første 45 minutter.

Orri Óskarsson

Tæt på reducering
Det var nemlig tæt på, at Silkeborg skabte ny spænding bare 25 sekunder efter pausen! Oliver Sonne slog et giftigt indlæg til fjerneste stolpe, som Alexander Lind kastede ned for at heade, og selv om han ramte den lidt skævt, havde den med lidt (Silkeborg)held snydt Grabara, men han reagerede hurtigt og viftede bolden væk fra farezonen.

Silkeborg kom umiddelbart bedst i gang med 2. halvleg, men i 53. minut var vi nærgående igen da Elyounoussi fik bolden af Orri og afsluttede mod nærmeste målhjørne, men Nicolai Larsen reddede til hjørne.

Det førte til forsøg fra både Diks og McKenna og lidt efter et Orri-hovedstød forbi mål, og kort før vi rundede en time var Orri også lige ved at finde Mattsson i feltet, men igen var Larsen først på bolden.

Magnus Mattsson

Siden tog Silkeborg mere over, mens vi koncentrerede os om at stå godt på banen, arbejde hårdt for sagen og ikke forære noget væk, og på den måde kontrollerede vi kampen fint, mens minutterne tikkede afsted.

Midt i halvlegen, hvor Victor Froholdt afløste Achouri, lagde Silkeborg et vist pres, men Grabara var stærk i luftrummet og greb resolut ind, når det var nødvendigt.

Kamil Grabara

Indskiftere bragte ny energi
Efterhånden blev vi lidt for passive, mens hjemmeholdet kørte bolden rundt og ledte efter løsninger, men vi bragte yderligere ny energi med en dobbeltudskiftning af Elyounoussi og Orri til fordel for Claesson og Diogo.

Men trods de mange skader gjorde vores indskiftninger igen en større fordel end modstandernes, og det sidste kvarter fik vi godt fat igen og holdt spillet bedre væk fra vores ende af banen. Silkeborgs håb om et comeback blev svækket, da Alexander Lind uheldigt vred om på foden, da han jagtede en bold i vores felt og stødte sammen med Grabara, og da Kent Nielsen havde brugt sine fem udskiftninger, sluttede de med at spille 10 mod 11.

Smuk Diogo-Claesson-aktion
Og hvis ikke kampen allerede var afgjort – en jysk reducering til 2-1 kunne jo stadig skabe spænding – så blev den det i 87. minut, da Claesson elegant spillede Diogo med hælen, hvorefter han bankede bolden over i det lange hjørne til endnu et af vores mange ”indskifter-mål” i sæsonen.

Diogo Goncalves

Spændingen stiger i tabeltoppen
Jens Martin Gammelby var tæt på et trøstmål i de fem minutters tillægstid, da han flugtede mod mål fra nært hold, men igen reddede Grabara fremragende, og Gammelby ramte returbolden uheldigt, så den studsede forbi mål.

Oscar Højlund og Birger Meling fik lige et par minutter på banen (Mattsson og Ankersen), hvor tiden bare skulle gå, og det gjorde den uden, at der skete mere.

Dermed virkede opskriften, så vi for fjerde gang i træk vandt i Silkeborg, og da Brøndby et par timer senere tabte i Herning, så steg spændingen yderligere i toppen af tabellen inden næste søndags ude-Derby, hvor vi selvfølgelig jagter vores fjerde sejr i træk i Mesterskabsspillet.