Magnus Mattsson

Silkeborg-FCK: Dagen derpå

Sæsonrekord i Silkeborg
Silkeborg fik som forventet sin sæsonrekord, da der gik 7.350 gennem tælleapparaterne på JYSK Park i går.

Dermed var det vores bedst besøgte kamp derovre siden 5. april 1999, hvor der var 8.301 på det gamle Silkeborg Stadion til en kamp, der selvfølgelig endte uafgjort - det gjorde 10 af vores 12 indbyrdes kampe fra sommeren 96 til udgangen af 1999!

De 7.350 i går var syv flere end til sidste års forårspremiere, hvor vi også vandt 3-0. Men syv tilskuere valgte altså at blive væk denne gang…

FCK-fans i Silkeborg
Udsolgt FCK-udeafsnit i Silkeborg. Foto: Jan Christensen, Getty Images

Forårspremiere-statistikken udbygget
Som du kunne læse her, har vi en fin forårspremiere-statistik i Superligaen, og gårsdagens sejre var fjerde år i træk, hvor vi lagde ud med en sejr. Den samlede statistik siger nu 19 sejre, syv uafgjorte og seks nederlag.

To Superliga-debutanter
Magnus Mattsson og Scott McKenna fik officiel debut i tirsdags mod Man. City, og i går fik de begge Superliga-debut. Altså i FCK-trøjen, for Magnus spillede 16 Superligakampe for Silkeborg i 17/18-sæsonen - blandt andet de sidste fem minutter af hjemmekampen mod os den 18. marts 2018, hvor vi vendte 0-1 til 3-1-sejr.

Der er nu 284, der har spillet Superliga for F.C. København - og yderligere 30 har fået officiel debut, men bare aldrig spillet Superliga.

Scott McKenna
Scott McKenna i sin første Superliga-optræden. Foto: Jan Christensen, Getty Images

Brødrebold
"Jeg ikke unde ham succesen, når han spiller mod mig, det kan jeg sgu ikke," smilede Pelle Mattsson til Viaplay efter "brødrekampen", hvor Magnus ikke bare fik tre point, men også åbnede scoringen for løverne.

"Det var superfedt at være tilbage i Silkeborg, og en dejlig forløsning at vi får de 3 point," sagde Magnus til FCK TV. "Jeg synes egentlig, det var en solid præstation langt hen ad vejen, og vi holder nullet og scorer tre mål i 2. halvleg, så det er dejligt."

Om mødet med Pelle tilføjede han:

"Det var sjovt, men hvis jeg skal være ærlig, så tænkte jeg ikke så meget over det under kampen. Men nu her bagefter, så er det selvfølgelig lidt sjovt at reflektere over, at man har spillet mod sin bror, og det er klart at for mig personligt, er det også rart at lave en kasse."

Du kan se et 13 minutter langt indslag om Magnus Mattssons besøg i Silkeborg i vores app og på tv.fck.dk, da FCK TV fulgte ham tæt før, under og efter kampen.

Oscar fik sin Silkeborg-sejr
Oscar startede inde for syvende gang i sæsonen, og i hans seks første starter vandt vi fire og tabte to - begge til Silkeborg. Men alle gode gange tre: i går lykkedes det!

• 18.2 u 3-0 Silkeborg

Mens humøret i Mattsson-familien var lidt splittet, så var der stor glæde i Højlund-familien. Samtidig med at vi vandt i Silkeborg, scorede Rasmus på kort tid to kasser for United (det første efter 37 sekunder!) og kom dermed på tavlen for sjette kamp i træk, hvilket han er den yngste der har præsteret i Premier League. Målene rakte desuden til 2-1-sejr i Luton.