Sidste nyt før FCK-FC Nordsjælland

Lang lørdag: Start dagen med talentfodbold
Kl. 12 spiller vores U19-hold hjemme mod SønderjyskE på KB's bane 1, og samtidig spiller U15 mod SønderjyskE på kunstbane 9.

Kl. 15 åbner CPH Playday i Fælledparken, den store idrætsdag for byens børn, som vi holder sammen med Københavns Kommune og Paul Petersens idrætsinstitut, og hvor mange af deltagerne også skal i Parken om aftenen.

Fan Village åbner kl. 16-19 - og husk at det hele er flyttet hen foran C-tribunen på Øster Alle. Men det kan du ikke undgå at se, når du nærmer dig! (Læs mere om baggrunden for flytningen her)

Hvis du ikke bliver lokket af disse muligheder, kan du "scoute" på nogle af vores kommende modstandere på TV. Vores pokalmodstander fra Hobro møder SønderjyskE kl. 13, og Manchester City får besøg af Southampton kl. 16. Vores andre CL-modstandere, Sevilla - nu med ny træner - og Dortmund begge spiller 18.30 mod henholdsvis Athletic Bilbao og Bayern, men der er du naturligvis optaget af vigtigere ting.

Fan Village bag B-tribunen

Dato-debut
AGF-kampen i søndags var vores turneringskamp nr. 1.400 gennem tiderne, men i dag spiller vi for første gang på datoen den 8. oktober.

Det tætteste vi har været på at møde FC Nordsjælland denne dag var den 7. oktober 2008, hvor vi spillede 1-1 i Parken. "Det er vores egen skyld, når vi ikke lukker kampen på alle vores chancer," sagde Marcus Allbäck, der som den eneste af løverne formåede at passere Kim Christensen i FCN-målet.

"Mackan" kom ind fra bænken sammen med William Kvist og Jesper Grønkjær, men det var også blot tre dage efter, at vi havde været ude i 120 hårde minutter mod RC Lens for at kvalificere os til UEFA Cup-gruppespillet.

© Lars Rønbøg/sportsagency.dk
Allbäck scorede vores mål mod FCN i oktober 2008

Korte facts

• Elias Jelert fik sin første kamp fra start (som venstre back), da vi senest spillede hjemme mod FC Nordsjælland i marts 2022 (artikelbilledet)
  • Efter at Victor Kristiansen sad på bænken mod AGF, har kun fire spillere været på banen i alle sæsonens 16 kampe:
    • Viktor Claesson er startet inde hver gang
    • Denis Vavro er startet 15 gange og indskiftet én gang.
    • Lukas Lerager og Hákon Arnar Haraldsson er begge startet inde 11 gange og indskiftet fem.
  • I søndags nåede vi op på 999 hjemmebanemål i Superligaen, da vi slog AGF 1-0, så muligheden er til stede for at runde nr. 1.000 i aften.
  • Fem af FCN's 18 Superligamål denne sæson er scoret i de første ti minutter. I samme tidsrum har vi til gengæld ikke lukket mål ind, siden hjemmekampen mod Randers FC i april 2021. Her scorede Marvin Egho efter syv minutter, men ti minutter senere førte vi 2-1 på mål af Fischer og WIlczek, hvilket også blev kampens resultat.