PRAG(T)FULDT!!!

Med en klassepræstation i det frysende kolde Prag sikrede løverne sig igen deltagelse i 1/16-finalerne i UEFA Cup'en, da Sparta blev sat til vægs med en fuldt fortjent 3-0-sejr, der ikke var et mål for lille. Med sejrene i Odense og Prag blev der sat et forrygende punktum for et efterår med forhindringer, og det lover godt for forårssæsonen, der nu tegner endnu mere interessant!

Mens F.C. København kunne stille i den p.t. bedste  formation, måtte Sparta Prag se bort fra de to normale centerforsvarere, Repka, der havde karantæne, og Hubnik, der var blevet skadet. Allerede i kampens indledning så man tydelige afleveringsproblemer i deres bageste firekæde, og det var der ikke råd til mod et sultent, aggressivt og klogt spillende FCK-mandskab, der i kampens indledning sat godt på kampen og pressede tjekkerne tilbage på den sneglatte bane.

Efter en halv snes minutter noterede man kampens første afslutning, da Hutchinson fyrede af og hans skud blev rettet af i feltet, men alligevel endte i næverne på keeper Blazek. Til gengæld var der på intet tidspunkt optræk til problemer i den anden ende, hvor firekæden stod fuldstændig fejlfrit og gang på gang pillede bolden fra de rådvilde tjekker, når de forsøgte sig lidt i offensiven.

N'Doye slog til to gange
Efter 15-20 minutter var hjemmeholdet dog kommet længere frem på banen, men inden man for alvor nåede at dømme kampen ”en lige affære”, så slog N’Doye til igen. På et perfekt sparket Vingaard-frispark fra venstre side steg senegaleseren til vejrs i det tætpakkede Sparta-felt, hvor alle mand for en sikkerheds skyld var trukket med hjem – men det hjalp ikke, for N’Doye pandede bolden i netmaskerne til københavnsk føring.

Så blev der yderligere festet på den talstærke fanskare nede bag Sparta-målet, og det skulle ikke vare længe, før de fik endnu mere at varme sig på i den tjekkiske vinterkulde. Efter en halv times spil gentog Vingaard og N’Doye nemlig kunststykket, dog ikke på en dødbold, men et hyperfarligt indlæg fra venstre, som N’Doye kastede sig frem og headede ind bag Blazek.

Dermed satte han en tyk streg under den støt stigende formkurve, han har haft i dette efterår, hvor han for alvor har udviklet sig til en klassespiller. Han løber rigtigt, placerer sig godt, er jættestærk i nærkampene, har et godt blik for holdkammeraterne - og sidst men ikke mindst, så er han begyndt at heade boldene ind hvor de hører hjemme!

Nu var der godt nok blevet stille blandt de lokale fremmødte på Generali Arena, der da også snart blev mindet om, at ”you only sing when you’re winning”, og ”winning” gjorde deres helte absolut ikke i dag, hvor de var oppe mod et nærmest skræmmende stærkt FCK-mandskab, der ganske enkelt ikke satte en fod forkert i de første 45 minutter.

N'Doye igen i begivenhedernes centrum
I de første minutter efter pausen var der måske en smule usikkerhed at spore hos gæsterne, men nærmere end et hovedstød fra Kucka lige i handskerne på Wiland kom hjemmeholdet ikke, før der igen stod F.C. København på kampen. Og hvis nogen skulle være i tvivl om hvem der regerede her, så blev den definitivt elimimineret i det 53. minut, da N’Doye blev nedlagt i feltet og den schweiziske dommer Sascha Kever uden tøven pegede på 11 meter-pletten.

Efter lidt ventetid, hvor det regnede ned på banen med kasteskyts fra de frustrerede Sparta-fans, gik Grønkjær til bolden og udplacerede sikkert Blazek. Dermed kunne løverne reelt godt sætte kryds i kalenderen den 18. februar, hvor den første af de to 1/16-finaler afvikles!

Efter en times tid så venstre back Pamic sit andet gule kort, da han i ren frustration hægtede Grønkjær midt på banen, men det fik nu ikke den store indflydelse på resten af kampen. Eller måske gjorde det alligevel, for Sparta vågnede efterhånden lidt til dåd og fik i perioder vist noget af det initiativ, der hidtil havde manglet. Stadig dog uden at kunne tilspille sig noget særligt mod et FCK-hold, der nok gik et gear ned, men aldrig slap sit jerngreb om begivenhederne. Farligst blev det, da indskiftede Kadlec blev nedlagt på kanten af feltet, men Zemans frispark sad ikke yderligt nok til at overliste Johan Wiland.

En snes minutter før tid kom Libor Sionko på banen i stedet for Vingaard, og det var populært blandt både tjekkiske og danske fans, så man for en sjælden gangs skyld kunne høre begge holds fans synge navnet på en spiller. Knap så begejstrede havde det tjekkiske publikum været for gensynet med Pospech, som de piftede gevaldigt af før pausen, men som kampen skred frem ebbede det ud, ligesom så meget andet for Sparta både på og uden for banen.

Tæt på både 4-0 og 5-0...
10-12 minutter før tid lurede den totale ydmygelse, først da N’Doye slap helt fri i feltet, men afsluttede lige på Blazek, og kort efter da han flugtede løs fra nært hold efter fornemt oplæg fra Grønkjær, men måtte se keeperen afværge dygtigt og heldigt på selve målstregen. Det havde dog næsten også været for meget af det gode, men det havde vi gerne taget med på denne aften, hvor alt lykkedes i Prag!

Delaney og Ailton fik lidt spilletid til sidst i stedet for kamprekordholderen Hjalte Nørregaard og Jesper Grønkjær, og Ailton nåede såmænd at sende bolden på overkanten af overliggeren i slutminutterne...

For anden gang i træk er Byens Hold nu klar til 1/16-finalerne i Europa League, og det er en præstation i sig selv – men en 3-0-sejr ude over Sparta Prag er også en præstation af de større, når man tænker på at tjekkerne fortsat er ubesejret i den hjemlige liga og sjældent giver ret meget væk på hjemmebane. Det er lige før, man kunne ønske sig at der slet ikke var vinterpause nu – men heldigvis bliver den ikke så lang!