FCK-fans i Parken

Parken har rundet 1.000.000 gæster i 2023

Der har nu været flere end en million danskere i Parken i løbet af 2023 på tværs af F.C. København kampe, landskampe og koncerter.

Det er ny rekord for et kalenderår, siden opførelsen af Parken for godt 30 år siden. Samtidig betyder det, at en af den målsætning, der blev sat for året, allerede er indfriet.

Til sammenligning var der i 2018 527.727 gæster i 2018, 702.176 i 2019 og 756.000 i 2022 til FCK-kampe, landskampe og koncerter.

Tilskuerudviklingen i Parken

Tallene for 2020 og 2021 er ikke medtaget på grund af Covid 19-restriktioner - og 2023-tallet er efter Vejle-kampen.


Fordobling på fem år
Dermed er der tale om en fordobling siden 2018, og der mangler fortsat seks FCK-hjemmekampe, blandt andet to udsolgte Champions League kampe og et Derby mod Brøndby, samt en udsolgt landskamp mellem Danmark og Slovenien.

”Det er fantastisk, at vi allerede i oktober har rundet en så stor milepæl. Det er historisk og beviser, at Parken er danskernes hjemmebane, når det handler om fodbold og store stadionkoncerter,” siger direktør Jacob Lauesen.

Rekorden blev rundet i lørdagens Superligakamp mellem F.C. København og Vejle, hvor gæst nummer 1.000.000 var gennem indgangene:

”Vi forsøger hele tiden at optimere totaloplevelsen på tværs af alle de områder, vi kan i de rammer, vi har arvet. "Det handler om service, mad og drikke og en lang række andre ting," fortsætter Jacob Lauesen.

"Det er et strategisk mål for os at løfte totaloplevelsen, og vi har blandt andet investeret i et markant løft af madoplevelsen og af vores hospitality med nye restauranter. Vi har flere initiativer på vej, mens vi hele tiden forsøger os med test af nye tiltag for at gøre det endnu bedre."

”Det arbejde er vi langt fra i mål med, men udviklingen er særdeles positiv. Vi ser stadig frem mod resten af 2023, hvor der blandt andet venter store Champions League aftener, topkampe i Superligaen og en landskamp, så rekorden bliver slået eftertrykkeligt."

"Samtidig tegner der sig allerede nu et spændende 2024 med mange store oplevelser i vente med flere koncerter, landskampe og store FCK-opgør. Det ser vi meget frem til allerede nu,” siger Jacob Lauesen.

De næste kampe i Parken er i dag, hvor F.C. København tager mod Hvidovre kl. 17.00 i 3F Superliga, og på tirsdag kl. 20.15, når løverne spiller pokalkamp mod FC Midtjylland.