Jørgensen doubles up in Copenhagen win

Nicolai dobbelt målscorer

To ændringer fra i torsdags
Ståle og trænerteamet havde ændret på 2 pladser fra torsdagens pokalsemifinale, så Christian Poulsen og Pelle Nilsson startede inde i stedet for Sigurdarson og Antonsson – sidstnævnte havde ellers startet inde i de 22 foregående kampe. Amankwaa og Rúrik var tilbage efter småskader, men indledte begge på bænken, der igen var fuldtallig med syv mand. Nordsjælland havde Andreas Maxsø og Martin Vingaard i karantæne og stillede med et ret ungt mandskab.

Det blev en 1. halvleg, der svingede fra side til side, og med løverne som toneangivende i starten og slutningen, mens nordsjællænderne havde bolden mest i det midterste af halvlegen.

Amartey stod for kampens første forsøg i det 6. minut, da han uden for feltet firsttimede bolden over mål efter et udmærket angreb, men allerede efter 14 minutter måtte løverne møblere lidt om på tropperne, da Christian Poulsen måtte udgå med en skade. Amankwaa kom ind på højrekanten, Toutouh trak over i venstre, og Delaney gik ind centralt.

FCN mere med efter god FCK-start
Uden ligefrem at spille dårligt mistede hjemmeholdet lidt af initiativet i kampen, og efter en snes minutter begyndte gæsterne at komme mere og mere frem på banen og satte sig på spillet - men også de havde problemer med at komme til chancer.

Amankwaa fik en lille skudmulighed kort før den halve time, da et Augustinsson-indlæg ikke blev headet langt nok væk, men fik ikke ordentligt træf på bolden. Det fik Thorarinsson heldigvis heller ikke i den anden ende, da Pelle ikke fik headet et indlæg langt nok væk, men hans skud fra kanten af feltet hoppede ufarligt ind til Stephan.

Nicolai slog til to gange
Næh, så var det straks mere alvorligt i det 33. minut, hvor Pascal Gregor tæt under mål missede en dødbold fra FCN’s højre side - hvor han dog viste sig at være løbet offside forinden. Men det var ligesom om det fyrede op under løverne, som overtog taktstokken og dominerede resten af halvlegen. Først headede Pelle lige over på et Augustinsson-hjørne, og kort efter måtte David Jensen i FCN-målet hive en fantastisk refleks-redning frem for at parere en afslutning fra Nicolai, som var blevet spillet fint fri i dybden af De Ridder.

Fem minutter før pausen kunne keeperen dog ikke stille noget op, da løverne etablerede et mønsterangreb. Delaney slog et langt skift ud til Augustinsson i venstre side, han tog bolden flot med i tæmningen og smækkede den ind over, hvor Nicolai timede sit tilløb perfekt og pandede bolden ind i det ene hjørne. Så enkelt, så smukt…

Men ikke nok med det - efter et længerevarende pres, der strakte sig ind i Kenn Hansens overtid, fik Delaney straffe, da han blev kantet af Petry i et forsøg på at nå et indlæg ved fjerneste stolpe. Den chance lod Nicolai ikke gå fra sig, og da David Jensen gik til højre, satte han den stensikkert i venstre side.

De Ridder tæt på 3-0
Bare et minut efter pausen var det meget tæt på 3-0, da Nicolai slog et indlæg fra højre, som De Ridder mødte med pandebrasken tæt under mål, men igen forhindrede David Jensens reflekser en oplagt scoring, og vi måtte nøjes med hjørne.

Men det var et signal om, at københavnerne ikke ville lade sig nøje med de 2-0, og det gode pres - som man afsluttede 1. halvleg med - blev derfor opretholdt.

Da der var spillet en lille time havde gæsterne et par halve muligheder på en dødbold og en forkølet Uffe Bech-afslutning, men de var sjældne gæster oppe hos Stephan & co., som også var pligtopfyldende og påpasselige i de defensive aktioner.

Sejren kørt sikkert hjem
Efter en lille time kom Gíslason ind for Toutouh, og der gik ikke længe før han viste tænder, da han fik en tværbold fra De Ridder, man han bankede den tæt forbi den ene stolpe. Lidt efter kom Sigurdarson ind for den dobbelte målscorer Nicolai Jørgensen, og på det tidspunkt af kampen var løverne ved at gå en smule ned i gear uden dog at slippe grebet om kampen.

Et boldtab omkring midten kunne dog have givet FCN en kontra, men Amartey satsede hårdt i en tackling - og kom for sent, hvilket kostede et gult kort, der sender ham i karantæne mod Randers på søndag.

Ti minutter før tid var der pludselig ved at komme lidt spænding i kampen, da Stephan var ved at lave en “Steffen” - hvilket, for dem der så Viborg-AGF i dag, vil sige, at keeperen skal sparke en bold op ad banen, men kommer til at banke den ind i en modstander, hvorfra den går ned i mål. Denne gang gik den dog lige forbi det tomme mål, så indskiftede Kristian Lindberg ikke kunne kalde sig målscorer.

Meget mere skete der dog heller ikke, og til glæde for næsten alle de 10.944 fremmødte kunne løverne køre en sikker og velfortjent sejr hjem med endnu et clean sheet til samlingen. Samtidig konsoliderede man andenpladsen i ingenmandsland - 11 point fra førstepladsen, og 11 point fra tredjepladsen…

Holdet: 1 Stephan Andersen – 20 Christoffer Remmer, 4 Pelle Nilsson, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 3 Ludwig Augustinsson – 24 Youssef Toutouh (58.: 19 Rúrik Gíslason), 18 Daniel Amartey, 29 Christian Poulsen (14.: 32 Danny Amankwaa), 8 Thomas Delaney (anf.) – 22 Steve De Ridder, 10 Nicolai Jørgensen (72.: 14 Björn Sigurdarson)

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 15 Mikael Antonsson, 35 Mikkel Wohlgemuth og 36 Brandur Olsen