Niclas Jensen vender hjem til F.C. København


Niclas er tilbage!

Når F.C. Københavns danske mestre den 21. januar rejser på træningslejr i spanske La Manga, så vil den danske landsholdsspiller, Niclas Jensen, være med ombord på flyet, hvor han for første gang vil møde sine nye holdkammerater. F.C. København er nemlig blevet enig med den stærke 32-årige venstre back om en knapt 2½-årig aftale frem til udgangen af juni 2009.

 

Dermed vender Niclas Jensen hjem til den klub, som han debuterede for den 17. april 1998 og forlod til fordel for engelske Manchester City i december 2001 efter 150 kampe og 9 mål. Siden skiftede han til tysk fodbold, hvor han repræsenterede Borussia Dortmund, og senere flyttede han tilbage til England og Fulham FC.

 

-Jeg glæder mig som en vanvittig til at komme hjem til klubben, byen og PARKEN, hvor jeg har utroligt mange gode minder fra. F.C. København er min klub, og jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg en dag ville vende tilbage. Samtidig ser jeg naturligvis også frem til muligheden for at få mere spilletid end det er blevet til i Fulham, siger Niclas Jensen, der har spillet 54 landskampe for Danmark.

 

Gensyn med holdkammerat og træner
For F.C. Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, bliver der også tale om et gensyn, for de to var holdkammerater på Byens Hold i mesterskabssæsonen 2000/2001:

 

-Vi får en kvalitetsspiller, der kender klubben ud og ind. Dermed har vi en ideel situation i forsvarets venstre side, hvor en yngre, talentfuld og sulten spiller i form af Oscar Wendt skal konkurrere om pladsen med en rutineret, boldsikker og sulten Niclas Jensen. Derudover råder vi over André Bergdølmo til venstresiden, men han kan også spille de øvrige tre pladser i forsvaret. Det ser rigtigt fornuftigt ud, siger han.

 

Sportschef, Carsten V. Jensen, var assistenttræner i 2001, da Niclas Jensen rejste til England, og han understreger den overordnede betydning af, at spillere vender tilbage til F.C. København:

 

-Når en aktiv landsholdsspiller som Niclas Jensen vender tilbage til F.C. København, så siger det dels noget om klubbens og spillerens høje ambitionsniveau, dels at Niclas er glad for klubben og dens fans og sidst men ikke mindst, at F.C. København har et ønske om at værne om de værdier og synergier der netop ligger i at spillere vender hjem til F.C. København, PARKEN og den hvide trøje.

 

F.C. Københavns første kamp i PARKEN i 2007 bliver Royal League-braget mod Brøndby IF søndag den 11. februar.