U17-holdet i Frankrig

Neestrup: Positivt udbytte af turen til Lille

Positivt udbytte af turneringen i Lille
Vores U17-hold deltog i pinsen i en international turnering i franske Lille og præsterede at holde målet rent i alle sine fem kampe - bortset fra den straffesparks-konkurrence, der sendte drengene ud i kvartfinalen. Men det blev til en flot 5. plads i den stærkt besatte turnering, hvor Club Brugge slog Valencia i finalen, mens Rangers FC tog 3. pladsen ved at slå Atlético Madrid i straffesparks-konkurrence.

Indledende gruppe: 0-0 mod LOSC Lille og 2-0 over FC Porto
Kvartfinale: 0-0 mod Rangers FC - og tabte 2-4 i straffesparks-konkurrence
Placeringskamp: 1-0 over Galatasaray
Placeringskamp: 1-0 over LOSC Lille

Cheftræner Jacob Neestrup er både tilfreds og stolt med udbyttet af turen:

"Man kan sige, at resultaterne afspejler vores præstationer undervejs. Spillerne har generelt præsteret på det niveau, vi havde håbet på men også forventet at de kunne, så vi kommer hjem med et positivt udbytte," fortæller Neestrup. 

"Vi blev godt matchet undervejs og var heldige at møde hold med meget forskellige spillestile. Et godt fransk hold, et teknisk stærkt portugisisk hold, et mere ustruktureret tyrkisk hold, som gav nogle andre rum at spille i, end vi er vant til fra ligaen, og et meget fysisk skotsk hold. Gode hold fra forskellige nationer, som har givet os lidt af det hele, og det er en værdifuld erfaring for spillerne."

Topkamp i U17-ligaen 13. juni i Telia Parken
Nu gælder det den hjemlige U17-liga, som holdet fører inden de sidste kampe - og vi kan selv sikre mesterskabet ved at slå forfølgerne fra AGF onsdag den 13. juni, når de to tophold tørner sammen i Telia Parken kl. 13.00.

"Ungdomsfodbold handler ikke bare om at vinde, men kan man heller ikke fjerne resultattavlen fra en fodboldkamp. Drengene VIL vinde den her, og de glæder sig allerede rigtig meget. Det er jo en slags finale, og det giver selvfølgelig noget ekstra. Nu skal de skal vise, at de kan præstere godt under et vist ydre pres og spille i en anden ramme end de er vant til. Det vil nok give nogle nerver, og kampens forløb bliver sikkert også præget af hvad der står på spil. Men de har haft en rigtig stærk tilgang til kampene hele sæsonen, hvor vi er kommet lidt fra baghjul, fordi vi tabte de første kampe i sæsonen, men i al beskedenhed synes jeg selv, vi er det bedste hold, så der er ingen undskyldning for ikke at dominere kampen, og så må vi se hvordan det ender," siger Neestrup.

Kampen skulle være spillet 2. juni, men da AGF også skal til en turnering i udlandet, er den flyttet til 13. juni, og det giver en længere kamppause:

"Den her uge skal vi lige komme til kræfter igen, og så vil nogle af spillerne blive matchet i U19-ligaen, og nogle skal med U16-landsholdet til Slovakiet, og ellers træner vi bare som normalt. Vi har også aftalt en træningskamp i Silkeborg den 2. juni for at holde kampformen ved lige," slutter Neestrup.

Kampen i Telia Parken 13. juni mod AGF er åben for tilskuere - nærmere info følger på FCK.DK.

>> Se U17-stillingen på dbu.dk