Nederlag i Old Boys-pokalfinalen

Tirsdag aften blev der spillet Old Boys-pokalfinale på Lyngby Stadion mellem Lyngby Boldklub og KB/F.C. København. Det blev en underholdende affære, der endte med en Lyngby-sejr på 4-2 efter 2-2 ved pausen.

KB/F.C. København bragte sig foran efter små ti minutters spil ved Martin Johansen. Et frispark fra Christian Taylor endte mellem venner og fjender inde i Lyngbys lille felt, og her dukkede Martin op og bragte de hvidklædte københavnere foran.

Lyngby fik udlignet godt 10 minutter senere. En opspilsfejl fra gæsterne endte med en helt blank Peter Nielsen, der sikkert sparkede bolden i mål. Ikke lang tid efter udligningen gjorde F.C. Københavns tidligere anfører det grumme ved Løverne igen. I en nærmest identisk situation som ved 1-1-målet afdriblede Peter Nielsen KB/FCK's keeper, Peter Madsen, og lagde bolden i mål til Lyngby-føring.

Så troede man, at Lyngby ville køre en sikker sejr hjem. Med spillere som Michael og Brian Laudrup, Morten Wieghorst, Allan Nielsen og Peter Nielsen på holdet var det et blåklædt mandskab, der havde masser af vise, og dominerede da også kampen i boldbesiddelse og kreativitet.

Men boldbesiddelse er en ting, og mål er noget andet. Det beviste KB/FCK i slutningen af halvlegen, da et af kampens smukkeste angreb endte hos Lars Højer, der sendte bolden ind over til Carsten V. Jensen, der sikkert satte udligningen ind.

2-2 ved halvleg, og de 910 tilskuere på Lyngby Stadion havde set en underholdende første del.

Efter pausen blev der skiftet flittigt ud på begge hold. Lyngby viste sig som det bedste hold i de sidste 35 minutter (ja, man spiller altså ikke længere tid i Old Boys-fodbold?), og fik først bragt sig foran ved Allan Nielsen, og i slutningen af kampen lukkede og slukkede John Helt med et hovedstødmål (!). Forinden kunne KB/F.C. København godt have drillet hjemmeholdet, da der både blev sparket på stolpen og på overliggeren.

Men alt i alt var det en fortjent sejr til Lyngby-mandskabet, der i øjeblikket er helt suveræne i Old Boys-rækken.

- De var klart bedre end os. For os handlede det om at hænge på, og vi manglede overskud til at være kreative i vores offensive spil. Det var tydeligt at se, at flere af Lyngbys spillere til dagligt stadig deltager i træning på højt niveau eller lige er stoppet på seniorniveau. Vi kommer til at løbe meget i denne her kamp, men kunne da godt have drillet Lyngby med lidt mere kynisme, sagde Michael Mio til FCK.DK efter kampen.

De to bruttotrupper:
KB/FCK
Peter Madsen (målmand), Peter Wittwer (målmand), Johnny Kongsbøg, Søren Westergaard, Christian Taylor, Thomas Møberg, Carsten Schiødte, Martin Birn, Lars Højer, Iørn Uldbjerg, Michael Mio, Martin Johansen, Michael Johansen, Kim Hansen, Kim Svendsen, Carsten V. Jensen, Brian Kaus, Piotr Haren, Claus Bregenborg

Lyngby Boldklub
John Frandsen (målmand), Hermann Haraldsson (målmand), Erik Larsen, Claus Christiansen, Lars Weis, Kenneth Wegner, Torben Piechnik, Peter Nielsen, Peter Packness, Allan Nielsen, John Helt, Michael Laudrup, Brian Laudrup, Kim Mikkelsen, Henrik Larsen, Morten Wieghorst, Knut Clem, Michael Gøttsche, Rene Hansen, Michael Schäfer, Søren Hermansen