København hylder og hjælper veteraner i arbejde

Fredag og søndag er København vært for Veteran Match 2022. Arrangementet består både af et jobmatch-arrangement og en særlig hyldest af veteraner, når F.C. København møder AGF på søndag kl. 18 i Parken.

Parken danner rammen om Veteran Match 2022
Det er tredje gang, at Veteran Match bliver holdt i København efter at det, der nu er blevet en national begivenhed, startede som et københavner-arrangement i 2020.

Ligesom de tidligere år er der fredag arrangeret et jobmatch-arrangement, hvor ledige veteraner bliver sat overfor virksomheder, som er interesseret i at tilknytte en veteran.

Virksomheder og veteraner mødes i en uformel sportslig sammenhæng i Parken, hvor der indgås aftaler om jobs og praktikker. Det kan enten være i et almindeligt job eller i en virksomhedspraktik.

Søndag bliver veteranerne hyldet til AGF-kampen, hvor løverne spiller i en særlig hvid trøje, som bagefter bliver bortauktioneret.

Pengene går til DIF Soldaterprojekts arbejde med at drive og videreudvikle idrætstilbud målrettet skadede veteraner ude i foreningslivet.

Københavnerbegivenhed har fået vokseværk
Den første udgave af Veteran Match blev afholdt i efteråret 2020 af Københavns Kommune i tæt samarbejde med FCK og Danmarks Idrætsforbund.

Ambitionen var, at konceptet på sigt skulle blive en tilbagevendende begivenhed – ikke bare i København, men over hele landet og i flere sportsgrene.

Det er i høj grad lykkedes. I alt bliver der i september og primo oktober afviklet 35 hyldestkampe fordelt på 3F Superliga, Metal Ligaen og HTH Herreligaen.

Derudover bliver der afviklet seks jobmatch-dage i Ringsted, Odense, København, Aarhus, Viborg, Aalborg, mens FC Midtjylland og Herning Kommune samarbejder om en beskæftigelsesindsats for veteraner i det midtjyske. 

FCK er stolte over at være med
”Vi er stolte over at være en del af Veteran Match, som vi selv var med til at starte sammen med DIF Soldaterprojekt og Københavns Kommune," siger direktør Jacob Lauesen.

"Vi har set mange veteraner komme videre i positive jobforløb som et resultat af Veteran Match og har også selv ansat en medarbejder via projektet, som vi er utroligt glade for."

"Vi håber, at der igen vil være stor opbakning, og vi glæder os til dagen,” siger Jacob Lauesen.

København - Årets Veterankommune
Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Jens-Kristian Lütken, glæder sig over, at København endnu en gang kan bakke op om byens veteraner:

”Det er vigtigt, at vi hylder, anerkender og sikrer gode forhold for byens veteraner."

"Tidligere på året blev vi i København kåret til Årets Veterankommune, og for mig er det helt naturligt, at vi nu for tredje gang deltager i Veteran Match."

"Jeg håber, at vi også i år får skabt nogle gode match mellem byens ledige veteraner og de virksomheder, som kan få gavn af de unikke kompetencer veteraner har,” siger Jens-Kristian Lütken.

Veteran Match gør virkelig en forskel
”Med Veteran Match har vi skabt en platform, hvor vi virkelig kan gøre en forskel for veteranerne i Danmark," siger Rune Oland Tanggaard, der er projektchef i DIF Soldaterprojekt.

"Både når det gælder anerkendelsen på vores sportsarenaer, men i høj grad også ved at hjælpe ledige, såvel som veteraner med skader, i beskæftigelse."

"Her har Københavns Kommune og F.C. København bevist sig som stærke aktører, og derfor glæder vi os til en begivenhedsrig weekend, der forhåbentlig kan hjælpe en masse veteraner videre i livet."

Her kan du se FCK TV's video fra Veteran Match i efteråret 2021: