Telia Parken, luftfoto

DIF, FCK og Københavns Kommune i samarbejde om veteranindsats

Søndag den 1. november spiller F.C. København i specialdesignede kamptrøjer som en hyldest til Københavns soldaterveteraner.

Markeringen er en del af et nyt samarbejde mellem FCK, Danmarks Idrætsforbund og Københavns Kommune, hvor sport, fællesskaber, anerkendelse og netværksdannelse skal hjælpe veteranerne i deres kamp for at vende tilbage til et godt civilt liv.

DIF Soldaterprojekt, Københavns Kommune og FCK er gået sammen om veteranindsatsen Veteran Match. De tre samarbejdspartnere ønsker at hædre de københavnske veteraner samt skabe gode rammer for at hjælpe kommunens veteraner ud på arbejdsmarkedet.

”Vi har alle sammen et kæmpe ansvar for, at vores veteraner får det bedst mulige liv og bliver en del af fællesskabet i København," siger Lars Bo Jeppesen, direktør i F.C. København.

"Det kan vi bidrage til ved at støtte op om det her arrangement og dermed række hånden frem til nogle mennesker, der fortjener vores respekt og hjælp, når de har givet så meget for os. Vi er glade og stolte af at være en del af projektet og glæder os til at tage imod veteranerne her i Parken.

Veteranweekend
Sport, fællesskaber, netværksdannelse og anerkendelse af den indsats, som veteranerne har ydet for det danske samfund, er nøgleordene i DIF, FCK og Københavns Kommunes fælles fokus på veteranområdet.

Med arrangementet Veteran Match tages der udgangspunkt i en veteranweekend den kommende weekend i Parken.

Arrangementet er todelt med et jobmatch-arrangement på fredag, og et match day-arrangement til vores 3F Superligakamp mod Lyngby på søndag kl. 16.00.

Flere formål
Veteranweekenden har flere formål. Dels at give en offentlig hyldest til Københavns Kommunes veteraner og dels at give veteranerne netværksmuligheder i det civile arbejdsliv.

Ved jobmatch-arrangementet kobles veteranerne sammen med en række københavnske virksomheder, og alle virksomheder medbringer praktik- eller jobåbninger, som forhåbentligt kan matche veteranernes drømme, ønsker og færdigheder.

”Jeg har som erhvervslivets borgmester kastet mig helhjertet ind i kampen for at forbedre forholdene for veteranerne i København," siger Cecilia Lonning-Skovgaard, borgmester i KBH’s beskæftigelses- og integrationsforvaltning.

"Vi har allerede sat meget i gang – en særlig veterantelefon og veterankoordinatorer på vores jobcentre – og nu skaber vi en tradition, hvor vi hvert år ærer byens veteraner og hjælper dem med at skabe sig et netværk i det civile erhvervsliv og med at finde konkrete praktikker og jobåbninger. Det er jeg stolt af.”

Special-designede kamptrøjer
På søndag hyldes veteranerne ved, at FCK spiller i specialdesignede kamptrøjer, som efterfølgende signeres og sælges på auktion på Lauritz.com.

Speciel-designet kamptrøje


Derudover specialdesignes en pin, som kan købes resten af året i Fanshoppen samt i alle landets Starbucks-caféer. Overskuddet går til at styrke arbejdet med skadede veteraners foreningsdeltagelse i regi af DIF Soldaterprojekt.

Hjælper veteranerne tilbage til godt civilt liv
Netop DIF Soldaterprojekt skulle i veteranweekenden have været primus motor for et større idrætsarrangement for veteranerne i Parken, men det er udskudt på grund af forsamlingsforbuddet.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan få veteranerne i sportstøjet også," siger Niels Nygaard, formand for DIF.

"Men vi ser frem til, at Idrætsaktiviteter og DIF Soldaterprojekt vil spille en væsentlig rolle i det videre veteransamarbejde mellem FCK, Københavns Kommune og DIF."

"Erfaringerne fra vores succesrige DIF Soldaterprojekt er, at netop sport og fællesskaber kan nedbryde væsentlige barrierer hos veteranerne i deres kamp for at vende tilbage til et godt civilt liv.”

Flere med de næste år
Efter planen skal Veteran Match fortsætte i de kommende år. Det er også målet, at flere danske superligaklubber og topklubber i andre idrætsgrene samt kommuner bliver en del af Veteran Match.