Kampreferat: Vib vs. FCK

I en velspillet fodboldkamp delte Viborg FF og F.C. København til aften point, da det blev til 2-2 på Viborg Stadion. F.C. København producerede flest chancer kampen igennem, men måtte helt hen til det 88. minut førend udligningen via Peter Nielsen var i hus. Dermed revancherede Byens Hold sig både spille- og pointmæssigt fra weekendens nederlag.

Grundet Bo Svenssons skade havde cheftræner Hans Backe til aftenens opgør foretrukket Bora Zivkovic i centerforsvaret, mens nyindkøbte Álvaro Santos debuterede i startopstillingen på bekostning af Todi Jónsson.

Intet mindre end drømmestart var hvad Viborg fik på dagens kamp. Knap havde stadionuret rundet de første tres sekunder førend Albrechtsen lavede frispark lige udenfor feltet. På dette steppede Super Ligaens mest scorende spiller gennem tiderne, Søren Frederiksen, op, og han tordnede som det naturligste bolden gennem muren og videre ind i kassen til en chokerende hjemmeføring.

Minutterne efter bar præg af et overenergisk hjemmehold og et nervøst udehold, der forståeligt skulle finde sig selv efter Viborgs brandvarme start. Dette varede dog ikke længe, da Byens Hold efter det første kvarter havde vist fornemt angrebsspil og afsluttet særdeles giftigt fire gange mod Viborgs mål. I øjenfaldende var især samarbejdet mellem Álvaro og Zuma, hvilket lover godt for fremtiden, men også midtbanen støttede godt op om angrebene ligesom stikninger fra de bagerste rækker bidrog til offensiven. Tættest på den hurtige udligning var Zuma, men hans afslutning gik centimeter forbi stolpen, hvilket et hovedstød fra Álvaro ligeledes gjorde.

Det offensive F.C. København spil forsatte og ordet belejring beskriver bedst situationen omkring Viborgs straffesparksfelt. Et hav afslutninger og hjørnespark - blokken talte elleve ved pausen - blev det til, men hver gang kom en Viborg-fod- eller handske i vejen. Et par straffespark kunne også være dømt til københavnerne, men dommer Svendsens fløjte larmende tavs.

Med en tydelig tro på egne evner og uanfægtet kampens stilling fortsatte Byens Hold med at dominere stort, og man sad som tilskuer blot og ventede på den i den grad fortjente udligning. Denne kunne snildt være kommet, da Zuma opsnappede bolden efter 25 minutter, men hans afslutning fra en halvspids fri vinkel savnede saft og kraft.

Viborg der længe har haft prædikatet "et godt kontrahold" kunne i F.C. Københavns dominans heller ikke indledningsvist få denne spillestil til at fungere. Kun da udeholdet løsnede en anelse på jerngrebet omkring ti minutter før tid, vovede viborgenserne sig over midten, og det førte faktisk til holdets anden chance, da Frederiksen skød løs inde i feltet, men påpasseligt forsvarsspil af Zivkovic hindrede den misvisende scoring.

F.C. København fortsatte de gode spillemæssige takter med tempo og flow i pasningsspillet, men trods det ihærdige og flotte angrebsspil lykkedes det ikke at slå kapital af overvægten inden pausen.

Anden halvleg fortsatte stort set, hvor første slap. Et godt sammenspil mellem Zuma og Nielsen førte til at kaptajnen var tæt på at få en friløber, men den sidste speed manglede.

Viborg forsøgte sig som modtræk først med lange bolde, hvilket ikke voldte københavnerne de store problemer. Derimod begyndte kontraspillet at tage form for jyderne og det førte til et par halvfarlige situationer, som en neutral betragter nok ville formulere som at kampen bølgede frem og tilbage.

Mest bølgeskvulp var der dog stadig i Viborgs ende. Dette blev understreget efter 58 minutter, da Rooba dygtigt gik med i angrebsopbygningen og efterfølgende trak et straffespark, der ikke var til diskussion. På dette trådte Røll til, og med sikker præcision udlignende han fortjent Viborgs føring.

Glæden over scoringen varede dog kort. En eminent individuel præstation af Magleby kombineret med uopmærksomt forsvarsspil ledte til en smuk scoring på langskud af den tidligere Lyngby-og FC Midtjylland spiller og atter engang var det op af bakke for københavnerne.

Cheftræner Hans Backe forsøgte sig med indskiftninger af Jónsson og Møller på bekostning af Álvaro og Mykland, og det øgede presset på Viborgs bagerste kæde. Uheldigvis havde københavnerne, personificeret i især Røll og Todi, en af de dage, hvor bolden i stedet for på mål blev tæsket adskillige meter over, på de store chancer holdet stadig væltede sig i.

Omvendt viste Viborg sig ikke overraskende giftige på kontraløbene i takt med at de fik mere plads grundet københavnernes offensive satsning. Det var således også tæt på 3-1 fem minutter før tid, men Rabo, der igen viste solidt målmandsspil, fik afværget dødsstødet.

Men mål det kom der til sidst i kampen og helt efter spil og chancers fordeling var det F.C. Københavns kaptajn, Peter Nielsen, der fik rusen til at blafre, da han bare to minutter før den ordinære spilletids ende fyrede kanonen af fra kanten af feltet. Skuddet snittede en forsvarsspiller før bolden strøg i nettet til den fortjente udligning.

I kampens overtid burde Todi havde sikret F.C. København alle tre point, men på Møllers fremragende arbejde svigtede færingen, da han blot formåede at skyde på stolpen helt blank 50 centimeter foran mål. Ærgerligt for Todi og F.C. København, der godt kunne have fortjent sejren i det jyske.

I stedet må man glæde sig over at det trods alt blev til point på Nielsens sene scoring og det faktum at spillet, især i første halvleg, flød smukt. Det lover godt for næste kamp, som er på lørdagen, hvor oprykkerne fra Herfølge kommer på besøg.