Kampreferat: Vib vs. FCK

Tålmodigheden sejrede

Efter fredagens sejr i DONG Cup kvartfinalen, var det tilbage til SAS Ligaen mandag, hvor turen var gået til Viborg for at møde de holdet fra domkirkebyen.

Viborg kom med en frisk sejr over formstærke OB, så jyderne havde selvtilliden i orden før mødet med Byens Hold.

Hans Backe havde kun valgt at ændre på en plads i forhold til sejren over Næstved: Christian Poulsen erstattede Christian Lønstrup på midtbanen.

Første halvleg forblev målløs. Alligevel blev det en halvleg med klar FCK-dominans. Københavnerne spillede smukt kombinationsspil, og gjorde i flere perioder Viborg til statister. Skuffende var det derfor også, at FCK ikke kunne omsætte dominansen til mål. 4-5 100 % chancer blev det til, men Todi, Bisgaard, Zuma og Røll brændte alle sammen.

Viborg havde ikke meget at byde på. Et enkelt skud fra distancen voldte Magnus Kihlstedt problemer. Ellers var der ikke rigtigt noget at skrive om fra Viborg side.

Det var som, at Viborg havde fået en skideballe i pausen, for jyderne virkede langt mere koncentrerede i anden halvleg. Det var dog stadig med FCK i teten, og Viborg lukrerede på farlige indlæg fra specielt deres højrekant.

Det blev de brændte FCK-chancers kamp. Todi Jónsson brændte chancer som bare ikke må brændes, og man sad og frygtede en gentagelse af AB-kampen eller et ufortjent mål til Viborg.

Men så skete det - tålmodigheden blev belønnet efter to sene indskiftninger af Christian Lønstrup og Peter Møller. Netop Lønstrup var iskold på en kontrachance hvor han alene med Onyszko i Viborg-målet sørgede for det forløsende mål. Et par minutter senere lukker og slukker Peter Møller da han fulgte godt med på et Zuma-kontraangreb. Møller blev spillet fri og sikkert hamrede han bolden ind bag en ellers velspillende Viborg-keeper.

Fuldt fortjent. Der kan ikke pilles ved den sejr - den burde faktisk være endt meget større, men man kan ikke tillade sig at klage når man på udebane nedspiller hjemmeholdet og hiver en sikker sejr hjem. Det var flot - specielt i de første 45 minutter.