Pressen skrev

B.T.:

?At Peter Møller så gjorde det til 2-0 i næstsidste minut var helt fortjent, men bestemt ikke et udtryk for effektivitet.
»Det har altid været et FCK-problem, at spillet ikke har resulteret i de mål, vi måske fortjente. Men på det seneste synes jeg, vi er kommet det lidt til livs. Jeg har dog indtrykket af, at det stadig sidder lidt i baghovedet hos nogle spillere,« siger Christian Lønstrup, der i sine 20 minutter på banen gjorde forskellen på et flot spillende, men hamrende ineffektivt FCK-hold.
»For os drejer det sig om at holde fokus på andenpladsen i ligaen, og så ellers koncentrere os om pokalen. Til og med den uafgjorte kamp mod AB var der en chance for mesterskabet, men nu skal der vist hjælp fra de højere magter, hvis det skal lykkedes,« siger Christian Lønstrup, der grinende konstaterede, at det var et par fornuftige udskiftninger, der gjorde forskellen på FCK-holdet.
Selv trænger han sig mere og mere på til en plads blandt de 11 startende, og han har den fordel, at han kan udfylde tre af fire pladser på den ekstremt stærkt besatte midtbane.
Et sammenstød med Brøndbys Ruben Bagger i efteråret og en efterfølgende knæskade en stor del af vintertræningen. Siden drillede også en hælskade, men nu er FCK-anføreren på vej tilbage i fulde omdrejninger.
»Jeg kan godt mærke at kroppen knirker lidt indimellem. I tre en halv måned kunne jeg ikke træne optimalt, men nu synes jeg, det går den rigtige vej.
Jeg mærker ikke noget til de to skader, men betaler nok prisen for ikke at have behandlet min krop så pænt,« siger Lønstrup, der i efterårets spændende og sammenpressede FCK-program spillede på smertestillende midler.
Den slags midler kunne hjemmepublikummet også have fortjent efter en gang FCK-spanking i de første 45 minutter.
Som mod AB for en uge siden spillede FCKerne forrygende kombinationsspil i første halvleg, hvor Viborg slet ikke var inde i kampen og let kunne have været bagud med tre fire mål.
Men især Todi Jónsson var storsynder foran mål, og i anden halvleg lykkedes det hjemmeholdet at komme bedre med, uden dog på noget tidspunkt at styre spillet.
»Det var en velfortjent sejr. Vi spiller flot fodbold, men formår desværre ikke af afgøre det i første halvleg. I anden halvleg kom Viborg bedre med, men det kunne de heller ikke undgå?

Ekstra Bladet:

Der skulle to indskiftninger til, før FCK søndag fik nettet på Viborg Stadion til at blafre.

Indhopperne Christian Lønstrup og Peter Møller sikrede i kampens sidste fem minutter en 2-0 sejr over Viborg og tre velfortjente point til københavnerne.

Forud havde de 3720 tilskuere været vidner til et studie i de teknisk dygtige københavneres flydende kombinationspil, men samtidigt et lige så skræmmede studie i åbenlyse problemer med at få bolden over stregen.

Både Erik Mykland og Thomas Røll havde forsøg på stolpen, og både Sibusiso Zuma samt Todi Jónsson misbrugte store muligheder.

Viborg var dog ikke helt uden muligheder, og hjemmeholdets Klaus Kærgård er garanteret mareridt for en afbrænder midt i anden halvleg.

Med sejren og AaB's overraskende nederlag til Silkeborg rykker de forsvarende mestre op på andenpladsen i Superligaen. Viborg er stadig nummer otte.

FCK's træner, Hans Backe, var da også ganske tilfreds med sit holds indsats.

- Det var velfortjent. Vi spillede meget flot fodbold og har vel næsten 90 procent af spillet i første halvleg. Og jeg er meget glad for, at vi ikke taber hovedet, som tiden går, men fortsætter med at spille. Vi kombinerer flot, og det er lang tid siden, at vi har produceret så mange chancer, sagde Hans Backe, som dog håber, at FCK i de kommende kampe bliver mere effektive i angrebsspillet...

Onside.dk:

FC København vandt for første gang i Viborg siden 1993, men sejren kom først i land fem minutter før tid på trods af et massivt overtag i spil og chancer.

Umiddelbart før anfører Christian Lønstrups forløsende scoring var Løverne begyndt at hænge med mankerne over de utallige spildte muligheder, og Viborg øjnede de tre point.

Men retfærdigheden skete fyldest, da indskiftede Løns afsluttede en fornem kontra. Kort efter var udskældte Peter Møller på pletten, så sejren rent faktisk endte med at blive komfortabel.

I første halvleg var københavnerne en klasse bedre end værterne i alle andre facetter end hvad angår afslutninger. Især Todi Jönsson og Morten Bisgaard brændte store muligheder på det byggerodende Viborg Stadion, hvor der var udsolgt med 3720 besøgende.

Viborg kom bedre med i de sidste tre kvarter, og Sasho Petrovski ramte overliggeren kort efter pausen. Træværket forhindrede også FCKs midtbane-myg Erik Mykland i at score et fænomenalt første sæsonmål.

Det mindede derfor om "de brændte chancers kamp", men den kliché bliver ikke brugt takket være FCKs kaptajn, der netop er vendt tilbage fra en lang skadespause.

Det kan Løverne være glade for. De tre point betyder, at Hans Backes tropper vender tilbage til andenpladsen som AaB lånte efter sidste runde..

Berlingske Tidende:

Det tog sin tid, men med to indskiftede spillere i rollerne som skarprettere, hentede FC København en fortjent 2-0-sejr med hjem fra Viborg. Hvad diverse holdkammerater forgæves havde forsøgt på kampen igennem, nemlig at score mål, klarede Christian Lønstrup og Peter Møller i de sidste minutter.
Lønstrup havde været på banen i 14 minutter, inden han lynede. Møller behøvede kun seks minutters optræden, inden han slog sejren fast.
En kamp med flere paradokser og pudsigheder. Især at afgørelsen faldt på to kontrastød indenfor de sidste seks minutter, når nu københavnerne havde spillet en fremragende første halvleg, hvor der - ifølge cheftræner Hans Backe - blev »produceret fire-fem helt oplagte målchancer. Plus det løse.«
I virkeligheden faldt den første fuldtræffer på et tidspunkt, hvor man så småt havde indstillet sig på, at der ikke kunne scores i den kamp. Målet var lige efter bogen. Sibusiso Zuma driblede traditionen tro rundt med et par forsvarere, afleverede tilbage til Peter Christiansen, der i et første, præcist hug fandt en total fri Christian Lønstrup, som gjorde sin målpligt.
»Vi spillede en meget flot første halvleg,« konstaterede cheftræner Backe. »Vi havde 90 procent af spillet og det var synd for kampen, at vi ikke allerede afgjorde her. Men vi har problemer med at score. Det siger meget, at en midtbanespiller (Chr. Poulsen) sammen med Zuma er vores mest målsøgende mand. Dog er jeg glad for, at spillerne bevarede roen. Selvom Viborg kom mere ind i kampen efter pausen - de kunne næsten ikke undgå at komme mere med efter vores opvisning - gik der aldrig panik i mine folk, hvilket blev belønnet til sidst.«?