Kampreferat: Stu vs. FCK

F.C. København kom sejrrigt ud af sæsonens anden træningskamp, da det blev til en 1-0 sejr over de østrigske mestre fra Sturm Graz. Santin blev matchvinder, da brasilianeren uhyre sikkert satte et straffespark ind begået mod Dame N’Doye i slutningen af første halvleg.

1.800 tilskuere havde fundet vej til opgøret mellem de danske og østrigske mestre og de fik en flot bane på et flot stadion at se endda i høj sol og 26 grader.

Tilskuerne så også to mandskaber, der indledningsvist havde vanskeligheder med at finde rytmen. En del boldtab og en masse friskpark bidrog til dette indtryk.

Et godt indlæg fra Sturm Graz og et ligeså godt indgreb af Kim Christensen satte lidt fut i løjerne inden Dame N’Doye efter et lille kvarter brillerede med en god afslutning efter et godt angreb iscenesat af TK og Santin. Senegaleserens helflugter strøg dog udenom trekantssammenføjningen.

Herefter var det østrigerne, der tog over, og i det 25. minut måtte Kim Christensen takke tværribben, da et lob ramte oversiden af denne.

I kølvandet på den store chance sendte Sturm Graz også to langskud af, dog ingen af dem rigtig farlige.

Hos FCK markerede TK og Grindheim sig mere om mere. Gode løbemønstre, tacklinger og godt sete afleveringer leverede duoen, der begge omkring den halve time kunne nyde et godt FCK opspil. Her sendte Absalonsen Pierre Bengtsson ned langs flanken, hvorefter svenskeren leverede et fremragende indlæg til Santin, der fik lagt bolden til N’Doye. Desværre blev dennes gode afslutning klaret af den østrigske keeper.

To minutter efter var det så Grindheim, der var arkitekten bag en chance til Santin, men fra en lidt spids vinkel endte afslutningen i sidenettet.

Små fem minutter før pausen kom målet så til københavnerne. Igen var den norske midtbaneslider, Grindheim involveret, da han fandt Bengtsson med en stikning. Indlægget og det efterfølgende træk med bolden af N’Doye fejlede heller ikke noget – det gjorde derimod den tackling, der blev sat ind i straffefeltet af en østrigsk forsvarsspiller ifølge dommeren, der fløjtede for straffespark. Dette satte Santin sikkert ind og dermed var pauseføringen hjemme, da de sidste fem minutter ikke førte noget med sig.

Fra anden halvlegs start kom Wiland ind for Christensen, mens Bergvold erstattede Absalonsen.

Og Wiland skulle efter ti minutter vise klassen, da et godt Sturm Graz angreb resulterede i en redning nærmest med brystkassen af den svenske keeper.
På forsvarssiden noteredes det ellers at bagkæden ofte havde held til at trække off-side, og dermed blev flere østrigske tilløb forpurret.

Med en time spillet kom Zohore og Nordstrand ind for Santin og N’Doye.

Spillet bølgede herefter frem og tilbage, men det kom dog ikke til de store chancer i denne fase af kampen, der var præget af en del udskiftninger fra begge mandskabers side. Således skiftedes Grindheim og Claudemir ud i det 75. minut ud til fordel for Toutoyh og Özdogan, mens også Thomsen få minutter efter satte sig på bænken, hvilket gav Remmer spilletid.

Mod slutningen af kampen satte Sturm Graz stormen ind i jagten på en udligning, og det var tæt på i to omgange, men først fik Sölvi Ottesen afværget et farligt forsøg, hvorefter Wiland i det sidste minut måtte hive en klasseredning frem.

Men det holdt, og dermed kunne Roland Nilsson notere sig, at buret blev holdt rent for anden kamp i træk, mens der også var tegning til noget godt især på den centrale midtbane med TK og Grindheim.

Næste opgave bliver på torsdag, når FC Volga Novgorod venter.