Kampreferat: Ros vs. FCK

F.C. København spillede til aften træningskamp mod de norske mestre fra Rosenborg i anledningen af klubben Fredrikstads 100 års jubilæum.

Et opgør spillet på en noget knoldet bane og i en tryggende varme fandt sin vinder i Rosenborg, der på to mål i anden halvleg, af den tidligere FCK-spiller Harald Brattbakk, sejrede med ciffrene 2-1.

Nordmændene stillede op med en imponerende sejrsrække bag sig i den norske Tippeliga, hvor de har vundet 10 og spillet 2 uafgjorte hidtil i sæsonen, der som bekendt følger kalenderåret oppe på de breddegrader. Træner Aage Hareide var ikke til stede ved aftenens kamp, idet han var på spiontogt til Hviderusland for at se BATE Borisov mod irske Bohemians, eftersom Rosenborg skal møde vinderen i 2. runde af Champions League-kvalifikationen.

F.C. København kom klart bedst fra start og havde bolden mest i det første kvarter, uden dog for alvor at teste Esben Johnsen i det norske mål. Men efter små 20 minutter fandt en veloplagt Zuma Todi med en fornem stikning, efter at Peter Nielsen havde pillet bolden fra en uopmærksom Ørjan Berg, og færingen udplacerede koldt målmanden med sit gyldne venstreben.

Zuma selv sendte kort efter et godt, fladt langskud afsted, som dog gik et par meter ved siden af, men herefter var det som om Rosenborg vågnede lidt op og fra midten af halvlegen var det en mere jævn affære. Frode Johnsen fik nordmændenes første store chance efter et indlæg, som forsvaret havde en del besvær med, men Rabo fik lidt heldigt sikret sig bolden i en klump af med- og modspillere. Også Roar Strand kom frem til et hovedstød tæt under mål, men headede lige på Rabo.

Omkring den halve time havde Todi et par forsøg, først et lidt spagt frispark, som ikke voldte Johnsen problemer, men kort efter et glimrende ryk langs venstrekanten og et godt skud fra kanten af feltet, som keeperen måtte anstrenge sig mere for at afværge. Siden var bolden dog mest i Rosenborgs besiddelse, og skønt det ikke blev til de helt oplagte scoringsmuligheder, var gæsterne ikke decideret uheldige med at kunne gå til pausen med en 1-0-føring.

Efter pausen fortsatte nordmændene med at dominere, mens skyggerne blev længere og længere over det hyggelige stadion i Fredrikstad, der ligesom tempoet i kampen understregede, at der var tale om en sommer-træningskamp.

Peter Nielsen kom til en udmærket afslutning 10 minutter ind i halvlegen efter en 1-2-kombination med Todi Jónsson, men ellers var der længe mellem de offensive aktioner fra danskerne, også selv om der kom friske kræfter ind med en halv time igen, da Peter Møller afløste Todi. Defensivt fungerede det derimod udmærket, lige indtil vi i en og samme aktion begik flere fejl end i de 65 minutter, der var gået forud.

Bora mistede bolden til Brattbakk midt på vores halvdel, Frode Johnsen snuppede den, og Bora missede muligheden for at tackle den fra ham. Hjalte gled lige foran Johnsen, der stak bolden til Brattbakk, der stormede ind i feltet. PC missede fuldstændig sin tackling, Albrechtsen gik på en skudfinte, Brattbakk afsluttede fladt forbi en passiv Rabo og inde på stregen var Bora nået tilbage for blot at rette bolden af det sidste stykke ind i nettet...

Med små 20 minutter igen sendte Rosenborg en debutant på banen, den talentfulde Jan Gunnar Solli, og efter et lille minut var han tæt på at komme på tavlen. Bora og Albrechtsen gik sammen om at tabe en luftduel til Johnsen, og bolden dumpede ned til Solli, men Albrechtsen nåede godt tilbage og tackle ham, inden han fik fyret af.

I det sidste kvarters tid var der nærmest tale om total norsk dominans, men der skulle endnu et dumt boldtab til, før de kunne omsætte deres pres til en scoring. Denne gang tabte Peter Nielsen bolden højt oppe på banen, og Frode Johnsen spillede Brattbakk helt fri med Rabo, og efter køligt at have afdriblet ungareren trillede han bolden i tom kasse med syv minutter igen.

FCK tilspillede sig et hjørne i slutminutterne, men det førte heller ikke til noget, og man måtte lidt skuffende se tilbage på en sidste halve time uden en eneste afslutning. På den baggrund var det absolut ikke ufortjent, at de formstærke nordmænd kunne trække sig tilbage med en 2-1-sejr.

Næste kamp er i morgen hvor værtsbyen Fredrikstad venter.