William Kvist

Kampreferat: Operationen lykkedes, men...

På mange parametre kan man bruge det gamle mundheld om, at operationen lykkedes, men at patienten døde. Især i 1. halvleg, men også i lange perioder af 2. halvleg, var vi midtjyderne overlegne i spil og chancer, men alligevel måtte vi gå fra banen med et 0-2-nederlag.

Ståle og trænerteamet gav comeback til Robin Olsen (som dermed rundede kamp nr. 100), og desuden var Skov, Gregus og Kvist med i stedet for Falk, Santander og karantæneramte Zeca. FC Midtjylland stillede med de samme som da de vandt i Brøndby i mandags.

Udmærket første kvarter
Vi kom udmærket i gang med kampen, hvor der ikke skete alverden i de to felter, men hvor vi så ud til at have fin kontrol med tingene. Den største jubel fra lægterne kom efter fem minutter, da storskærmen viste et close-up af Corner på tribunen, og efter præcis 13 minutter blev badedyrene luftet.

Midtjysk effektivitet
Men ingen af delene giver point på kontoen, og pludselig tog spillet en ubehagelig vending: på FCM's første - og, skulle det vise sig, eneste - afslutning før pausen kom de på 1-0. Onuachu spillede en bold på tværs i feltet, som Erik ikke nåede, og da Robin blev fanget på det forkerte ben og gled i sit afsæt, trillede Onyeko bolden i tomt mål.

Københavnske bombardement
Den næste halve snes minutter havde midtjyderne bedst fat, men begik også et par hårde frispark, som gik ud over Kvist og Boilesen uden at udløse gule kort. Men midt i halvlegen fik vi fat igen, og fra da af spillede vi fremragende og dominerede massivt resten af halvlegen og skabte at hav af chancer:

27.: Jesper Hansen når ned til en flad inderside-afslutning fra Skov.
28.: Gregus sparker et fladt skud en halv meter forbi den fjerneste stolpe.
30.: Boilesen afslutter fra hjørnet af målfeltet, men lige på Hansen.
31.: Pieros kaster sig tæt under mål og header hårdt og præcist, men Hansen redder fremragende.
32.: Skov løber fri i feltet, men kantes kraftigt af Sviatchenko - uden at få straffe.
36.: Erik-hovedstød på Fischer-hjørne bliver lige akkurat snittet op på overliggeren af Hansen.
39.: Ankersen-afslutning med venstre stryger lidt over fjerneste målhjørne.

Fik vi det hele med? Det er ikke helt sikkert, for chancerne kom på et samlebånd, der kørte pænt hurtigt! Men ikke desto mindre stod der stadig 0-1 på lystavlen, da spillerne gik til pause, mens statistikkerne ikke var helt enige om, hvorvidt skudstatistikken hed 10-1 eller 12-2 i vores favør.

Efter pausen kunne vi ikke fastholde samme massive tryk som i det sidste kvarter før pausen, men vi virkede stadig veloplagte og pågående. Mens vi møjsommeligt sled med at komme til chancer, gav vi ikke noget væk i defensiven, bortset fra en enkelte FCM-kontra, hvor Onuachu hamrede bolden lige over.

Nye kræfter til offensiven
Så tæt på var vi bare ikke selv, og det blev symptomatisk for de sidste 45 minutter. Mange gode aktioner, masser af god vilje og energi - og også en offensivt satsning fra bænken, da Santander og Falk afløste Gregus og Kvist. Santa gik frem ved siden af Pieros, Viktor tog venstrekanten, og Thomsen gik ind centralt med Falk.

Kontrascoring fordoblede førubgeb
Men inden den nye energi for alvor kom til udtryk i jagten på kvitteringen, slog Midtjylland kontra. På en lang fremlægning spurtede Gustav Wikheim fri fra midterlinjen med Ankersen halsende efter sig, og nede i feltet passerede han Robin og fordoblede føringen.

Lidt efter måtte Boilesen udgå efter et slag i hovedet og blev erstattet af Bengtsson, og han kom - ligesom Boile - til flere indlæg fra venstrekanten, men vi havde stadig svært ved at skabe de helt åbne chancer.

Samtidig koncentrerede Thorups tropper sig dygtigt om at forsvare den hjem, selv om man her et par timer efter kampen blev mindet om, at 2-0 kan være den farligste føring... men tilbage til vores kamp.

Det blev aldrig rigtig spændende til sidst
Det stod stadig 0-0 mellem AaB og FC Nordsjælland, og hvis den stilling holdt, var det - i forhold til bronzekampen - ligegyldigt om vi tabte eller fik uafgjort mod FCM. Vi skulle stadig til Farum og vinde på mandag. Kun hvis FCN kom foran i Aalborg, skulle vi til at passe lidt på målscoren, så det måske ikke var nok "bare" at vinde med et enkelt mål.

Men alle anstrengelser til trods, fik vi ikke den reducering, der kunne have gjort det rigtig spændende til sidst. Der var tilløb til noget, og et par skudforsøg, men i stedet måtte vi slutte kampen med ti mand på banen, efter Vavro kom til skade med anklen under et skudforsøg i FCM-feltet. Det skete i det 88. minut og bidrog til, at der blev lagt hele otte minutter til - men det blev desværre ved 0-2.

Man må jo bare tage hatten af for midtjyderne, der ellers ikke havde vundet i hverken Brøndby eller Telia Parken i adskillige år. Nu vandt de herovre to gange på fem dage uden at lukke mål ind, og med Brøndbys vilde pointtab i Horsens, er guldkampen pludselig helt åben igen - med fordel til Midtjylland.

Alle mand til Farum: Nu SKAL vi vinde på mandag!
Det er ikke vores problem: vi SKAL som sagt vinde i Farum på mandag for at vinde medaljer for 18. sæson i træk samt sikre europæisk kvalifikation. Ellers skal vi på den igen næste fredag mod enten AGF eller SønderjyskE. Alle mand til Farum!